Petak , 26. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Nastavlja se saradnja maglajskog Merhameta i Udruženja ''Cicmanka'' (FOTO)

img

Korisnicima javne kuhinje podijeljeni bajramski kolači

Blizu 150 korisnika Merhametove javne kuhinje u Maglaju uz pretprazničnu podjelu dobilo je i ukusne domaće kolače. Vrijedne ruke članica Udruženja „Cicmanka“ Novi Šeher žena napravile su 20-tak vrsta kolača i time još jednom pokazale da su duboko senzibilizarane sa porodicama koje se hrane u javnoj kuhinji ove humanitarne organizacije.



Prema riječima Sanele Omerović, direktorice Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj, vrijedne članice Udruženja već su pripremile obrok za korisnike javne kuhinje u povodu Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, na početku pandemije za sve korisnike su sašile zaštitne maske a redovne su članice ove humanitarne organizacije i plaćaju članarinu.



Uz kolače, korisnicima smo podijelili mesne pređevine našeg stalnog donatora, firme „Madi“, tjesteninu koja se proizvodi na 'Merhametovom' imanju na području općine Zavidovići, sokove i druge namirnice donatora koji su željeli opstati anonimni“, kazala nam je direktorica Omerović. Vrijedne žene novošeherskog kraja željele su imati konkretnu aktivnost tokom bajramskih praznika i zajednička odluka je bila da se praznični dani uljepšaju korisnicima javne kuhinje. „Mislim da je ovo pravi potez. Napravile smo torte, različite kolače a ima i naših tradicionalnih bosanskih kolača hurmašica i baklave“, dodala je Kada Meškić, predsjednica Udruženja „Cicmanka“ Novi Šeher.





N.Br./maglaj.net