Nedjelja , 24. Jun, 2018

KULTURA - CULTURE

img

Otvorena 47. kulturna manifestacija “Studentsko ljeto“ (FOTO/VIDEO)

Uprkos lošem vremenu 47. Internacionalnu kulturnu manifestaciju „Studentsko ljeto“ Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić proglasio je otvorenom. Program je umjesto na platou ispred Općine, održan u kino sali Doma kulture "Edhem Mulabdić" u kojoj se okupio veliki broj najmlađih sugrađana maskiranih u kreativne kostime.

img

Poklon gradu za 610. rođendan: Izvedena predstava “Maglajska bajka“

U povodu 610 godina od prvog pomena imena grada, učenici i nastavnici „Prve osnovne škole“ svome gradu poklonili su muzičko-scenski performans pod nazivom „Maglajska bajka“. U „Maglajskoj bajci“ govori se o legendarnom zmaju za kojeg se vjeruje da još spava skriven negdje u zidinama tvrđave, o književniku Edhemu Mulabdiću, rijeci Bosni, džamiji Kuršumliji i ostalim znamenitostima, o gradu dobrih i miroljubivih ljudi, ali i pjeva o Maglaju i o tome gdje se krije duga.

img

Poziv na otvaranje izložbe “DJEČIJE CARSTVO“

Atelje i galerija "AB" Maglaj vas poziva danas, 01.06. 2018. u 19:00 sati na otvaranje izložbe "DJEČIJE CARSTVO" - mladih umjetnica i u česnica na likovno kreativnoj radionici, koja se održavala u prošloj školskoj godini. Cilj radionica je bio da se uz upotrebu raznih likovnih tehnika učesnice ispoljavaju u svojoj kreativnosti i da uz podršku prof. Admire Bradarić nauče i nešto novo, kao i da lakše savladaju likovne tehnike, a sve to kroz igru i druženje .

img

Otvaranje festivala “Studentsko ljeto“ u petak, 8. juna

Maglaj i ove godine cvjeta u bojama svoga "Studentskog ljeta"! Još sadržajnija, još zabavnija, sa mnogo novih učesnika, spremna da stvori nove zvijezde, otkrije nove talente, Internacionalna manifestacija „Studentsko ljeto“ će ponuditi i ovaj put raznovrsne sadržaje. Budite dio lijepe maglajske priče. Pridružite nam se na svečanom otvaranju Manifestacije "Studentsko ljeto" u petak, 8. juna, na platou ispred Općine Maglaj, od 18,30 sati. 

img

Nevjerovatna glumica ogromnog ljudskog srca

U Sarajevu je sinoć u 65-toj godini umrla Nada Ðurevska, jedna od najznačajnijih bh. i jugoslavenskih glumica. Dobitnica brojnih nagrada i priznanja, posljednjih mjeseci imala je problema s bolešću. Bh. javnost, kolege, rodbina i prijatelji danas su u šoku i žalosti.

img

Jelah: 15. Rastok Fest održat će se 4. i 5. augusta

Kroz proteklih 14 godina održavanja festivala izgradili smo mostove muzike, dijaloga, nade i ljepših pogleda ka budućnosti. Spojili smo i u uzavreli balkanski festivalski eter pustili stotine autorskih pjesama i imali prilike uživati u kretivnom predstavljanju preko 150 mladih i neafirmisanih bendova.

img

Kino na otvorenom na maglajskoj Tvrđavi 25. jula

Udruženje „Actio“ uz podršku Općine Maglaj i JU Gimnazije „Edhem Mulabdić“ prvi put u našem Maglaju organizuju kino na otvorenom na maglajskoj Tvrđavi 25. jula od 21,00h.

img

Benjamin Hasanić i prijatelji poklanjaju 'Koncert gradu' 28. jula na maglajskoj Tvrđavi

U okviru Programa Manifestacije "Studentsko ljeto 2017" pozivamo vas da u petak, 28. jula od 19:30 svojim dolaskom uveličate „Koncert gradu“ koji Benjamin Hasanić poklanja svim Maglajlijama, kao i svim ljubiteljima kvalitetne muzike. Koncert, uz pomoć njegovih prijatelja, bit će održan na Tvrđavi u Maglaju. Uz živu pratnju pjevat će se najljepše pjesme naših prostora.

img

AB Maglaj: Otvaranje izložbe 'Maglajsko ljeto `87' (FOTO)

Atelje i galerija AB - Maglaj vas poziva večeras od 20,00 sati na otvaranje izložbe "Maglajsko ljeto `87" velikog majstora, umjetnika fotografije MILOMIR KOVAČEVIĆ - Strašni. Umjetnik je tačno prije 30 godina boravio u Maglaju, kada su nastale fotografije poznatih i manje poznatih lica iz Maglaja.

img

AB Maglaj: Poziv na otvaranje kolektivne izložbe 'DJEČIJE CARSTVO'

Atelje i galerija AB - Maglaj poziva Vas u srijedu, 14.6.2017. u 18:00 sati na otvaranje kolektivne izložbe "DJEČIJE CARSTVO" - mladih umjetnica: Iman Omerović, Ilajda Kiray, Una Begović, Ena Nalić, Emma Markanović, Adna Međić, Una Kotorić i Hana Ajanović.

img

Wellness šetnja kroz Maglaj u četvrtak 22.9.2016.

U okviru manifestacije "Studentsko ljeto" biće održana Wellness šetnja kroz Maglaj i degustacija Oriflame Wellness proizvoda u organizaciji Oriflame kompanije, Doma kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj i Nezavisne Oriflame direktorice Sabine Škiljo.