Utorak , 21. Aug, 2018

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

ČESTITKA POVODOM KURBAN-BAJRAMA

 

U vremenu kojem smo svjedoci svaki dan je ispunjen žrtvama. Ako su one u svrhu uzvišenog, plemenitog i lijepog onda onaj ko ih podnosi postaje bliži Bogu, a postaje draži i ljudima.

img

ULAZNICE USKORO U PRODAJI

 

Spremni za ovogodišnji festival „Studentsko ljeto“?

Nedostaju vam još samo ulaznice?

img

Kajak kanu klub "Maglaj" deceniju postojanja obilježio regatom

 

Kajak kanu klub „Maglaj“ ove godine proslavlja desetogodišnjicu postojanja i rada. Prva decenija postojanja Kajak kanu klub „Maglaj“ na simboličan način je obilježena regatom „Maglaj 2018“ na kojoj su učestvovali klubovi iz Bosne i Hercegovine.

img

Frenkie, Kontra i Indigo oduševili brojne Maglajlije

U okviru manifestacije „Studentsko ljeto“ sinoć je na krcatom platou Doma kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju održana druga po redu Revija urbane kulture, na kojoj je nastupio fenomenalni FMJam trio Frenkie, Indigo i Kontra.

img

Općinski načelnik će izdvojiti sredstva za Čabrinu kafanu

 

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Maglaj, po pitanju 11. tačke Dnevnog reda Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja za 2018. godinu nakon glasanja, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić predložio je da Čabrina kafana kao objekat sa stogodišnjom tradicijom, pored predviđene nagrade dobije i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM. Blok većine je taj prijedlog podržao i načelnik Mahmutagić se obavezao da će izdvojiti navedena sredstva, te tim putem pružiti podršku i poticaj objektu koji njeguje tradiciju od 1919. godine kada je prvi put Čabrina kafana otvorila svoja vrata.

img

FMJam trio Frenkie, Indigo i Kontra 18. augusta ( subota ) u Maglaju

 

U okviru manifestacije „Studentsko ljeto“ u subotu 18. augusta od 19,00 sati na platou ispred JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju održat će se druga po redu Revija urbane kulture, na kojoj će nastupiti fenomenalni FMJam trio Frenkie, Indigo i Kontra.

img

Nastavak izgradnje poslovnih zona

 

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je sredstva u iznosu od 828.746 KM namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona.

img

U toku 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

 

U toku je 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj gdje je došlo do izmjene u Dnevnom redu, naime šesnaesta tačka Dnevnog reda Informacija o stanju bezbjednosti za prvih šest mjeseci 2018. godine prebačena je na drugu, a sedma tačka je preimenovana u Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o vodovodu i kanalizaciji.

img

STUDENTSKO LJETO VAS ZOVE U MAGLAJ

Ispod maglajske tvrđave, isprepletene sa valovima Bosne, teku najljepše note – note melodija koju donose oni koji tek počinju svoj uspon na prijestolje slavnih.

img

Studentsko ljeto kroz vrijeme

„Studentsko ljeto“ je festival koji je prvi put održan 1964. godine, a prema ideji tadašnjih maglajskih studenata i ostale omladine, koji su odlučili da do tada maglajska ljeta pretvore u festivale: sunca, sporta, ljubavi i pjesme.