Ponedeljak , 10. Dec, 2018

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Obavještenje o rezultatima ispravnosti vode uzoraka uzetih iz određenih javnih česmi sa područja općine Maglaj

Obavještavaju se građani, korisnici javnih česmi da ispitani uzorci vode uzeti 21.11.2018. godine od strane JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica iz javnih česmi: Kraljevac i Parnica imaju zadovoljavajuće osnovne mikrobiološke i fiziko-hemijske karakteristike za ovu vrstu vode prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ( „Službeni glasnik BiH“, broj: 40/10 ) i ista se može koristiti za piće.

img

Poziv za Javnu raspravu o Nacrtu Budžeta Općine Maglaj za 2019. godinu

 

Pozivaju se građani općine Maglaj, predstavnici privrednih društava, predstavnici samostalnih radnji, budžetski korisnici i svi ostali koji smatraju da mogu pomoći u procesu predlaganja primjedbi i prijedloga da prisustvuju Javnoj raspravi o Nacrtu Budžeta Općine Maglaj za 2019. godinu i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Maglaj za 2019. godinu, koja će se održati 13.12.2018. godine ( četvrtak ) u sali Općinskog vijeća Maglaj ( JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ ) sa početkom u 14,00 sati.

img

Sutra 22. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

Na osnovu člana 59. i 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj («Službene novine Općine Maglaj broj: 2/13- prečišćen tekst») i zaključaka sa Kolegija Općinskog vijeća održanog dana 27.11.2018. godine, sazivam 22. sjednicu Općinskog vijeća Maglaj za 04.12.2018. godine sa početkom u 9,00 sati, u sali JU Dom kulture «Edhem Mulabdić» Maglaj.

img

Obilježena 26. godišnjica formiranja Trećeg korpusa Armije RBiH

U herojskom Maglaju danas je obilježena 26. godišnjica osnivanja Trećeg korpusa Armije Republike BiH u organizaciji Saveza RVI ZDK. Obilježavanje je okupilo nekadašnje borce iz mnogih općina, članove porodica šehida, poginulih boraca, ratne vojne invalide, članove Udruženja generala i nosilaca priznanja „Zlatni ljiljan“, pripadnike 2. Rendžerskog puka Oružanih snaga BiH.

img

Eko-turistički film “U susret čistoj rijeci Bosni”

U okviru eko kampanje “Siđimo do rijeke. Budimo dio rješenja a ne zagađenja” ovog ljeta izvršene su akcije čišćenja u lokalnim zajednicama u dolini rijeke Bosne. Djeca, omladina, odrasli i stariji ljudi pokazali su primjerom kako se treba odnositi prema rijeci i prirodi. Ovaj pozitivni primjer, mnoge ekološke i dobre poruke učesnika akcija čišćenja podstiču nas na bolji odnos prema zaštiti životne sredine.

img

22. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

Na osnovu člana 59. i 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj («Službene novine Općine Maglaj broj: 2/13- prečišćen tekst») i zaključaka sa Kolegija Općinskog vijeća održanog dana 27.11.2018. godine, sazivam 21. sjednicu Općinskog vijeća Maglaj za 04.12.2018. godine sa početkom u 9,00 sati, u sali JU Dom kulture «Edhem Mulabdić» Maglaj.

img

OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA MAGLAJ: OBAVIJEST

Općinska izborna komisija Maglaj obavještava osobe koje su bile imenovane za predsjednike i članove biračkih odbora i njihove zamjenike angažirane na dan izbora 7. oktobra da su sredstva za isplatu naknada za rad doznačena od strane Centralne izborne komisije BiH i da su prenesena na račune ovih osoba.

img

Čestitka povodom Dana državnosti BiH

Kada u temelje zajednice ugrađujete najveće ljudske i demokratske vrijednosti, onda ona ima budućnost, uprkos nastojanjima njenih neprijatelja da je unište ili podijele.