Ponedeljak , 22. Oct, 2018

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Maglaj da su u skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju („Sl. Novine F BiH“, broj:42/10) kao i članom 6. Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja u proizvodnji („Sl. Novine F BiH“, broj 32/17) dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za koju očekuju federalni poticaj u narednoj godini.

img

JAVNI POZIV za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava i zaštitnih radionica, programa održivosti postojeće razine zaposlenosti osoba sa invalidite

 

Fond za profesionalnu rehablitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom (Fond) je, na osnovu Odluke Upravnog odbora o objavljivanju Javnog poziva za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava i zaštitnih radionica,  programa održivosti postojeće razine zaposlenosti osoba sa invaliditetom i programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2018. godini, broj:01-05-5-9143/18 od 20.09.2018. godine, raspisao Javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa razvoja privrednih društava i zaštitnih radionica, programa održivosti postojeće razine zaposlenosti osoba sa invaliditetom i programa profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u 2018. godini.

img

Simbolično obilježen Dan bijelog štapa

 

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić ugostio je pripadnike RVI iz kategorije slijepih lica i predstavnike Udruženja slabovidnih/slijepih lica koje pokriva četiri općine Tešanj, Usora, Doboj Jug i Maglaj. Razgovarali su o situaciji u kojoj se nalaze, o problemima i mogućnostima, te budućoj saradnji.

img

JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE SANACIJE FASADA STAMBENIH ZGRADA U UŽEM GRADSKOM JEZGRU

PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva je pružanje pomoći građanima u ostvarivanju njihove zakonom utvrđene obaveze za finansiranje investicionog održavanja stambenih zgrada-objekata kolektivnog stanovanja; te stoga Općina Maglaj poziva stanare stambenih zgrada-objekata kolektivnog stanovanja da iskažu interes za sufinansiranje projekta sanacije fasada stambenih objekata kolektivnog stanovanja; što će doprinijeti ljepšem izgledu grada, manjoj potrošnji energenata, kao i manjoj emisiji štetnih plinova i poboljšanju kvaliteta zraka.

img

Otvoren novoizgrađeni most u MZ Jablanica

Novoizgrađeni most u zaseoku tzv „Mala Srbijica“ ili prema Barakovićima u MZ Jablanica, svečano su otvorili predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić zajedno sa Zijadom Hrnjičićem predsjednikom mjesne zajednice i Radovanom Ristićem zamjenikom.

img

Završeni radovi na izgradnji mostova u MZ Jablanica

Radovi na izgradnji mostova Barakovići i Begići u MZ Jablanica su završeni.  Most Barakovići je izgrađen u dužini od 19,45 metara, a širine 3,5 metara, dok je most Begići dužine 12,60 metara i širine 3,5 metara. Također, na oba mosta su urađeni prilazi, a kod mosta Begići asfaltiran je produžetak pristupnog puta cca 90 metara.

img

Deminirano 290 metara kvadratnih na području Mjesne zajednice Liješnica

10.10.2018. godine izvršena je primopredaja deminiranog terena po zadatku BH MAC-a ID 11010 "Nekolj šljakovod" gdje je deminirano 290 m2 prostora. Ovime su stvoreni uslovi za izgradnju nove trase cjevovoda otpadnih voda - šljakovoda te novog istakališta. Radove je financirala kompanija Natron-Hayat iz Maglaja kao krajnji korisnik, a radove je izvela deminerska organizacija "Demira" iz Orašja.

img

Održana edukativna radionica i predavanje za predstavnike medija i poslodavce sa područja općine Maglaj

 

Danas je održana edukativna radionica i predavanje za predstavnike medija i poslodavce sa područja općine Maglaj u JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“, a u organizaciji Udruženja poslodavaca Zenica. Prisustovali su predstavnici Općine Maglaj, predstavnici Udruženja poslodavaca Maglaj, RTV Maglaj, RTV Zenica, Naša riječ, te rukovodstvo i članovi Udruženja poslodavaca Zenica.

img

Info bilten- Program za oporavak od poplava

 

U sklopu Programa za oporavak od poplava-stambeno zbrinjavanje, koji se provodi na području općine Maglaj, objavljen je Informativni bilten o navedenom projektu.