Petak , 22. Feb, 2019

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Obavještenje za građane

Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini, uz podršku Švicarske, simboličnom ceremonijom danas u našem gradu pokreću četvorogodišnji program za smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj koji je namijenjen za lokalne zajednice.

img

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

 

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Maglaj koji se bave biljnom proizvodnjom: uzgoj voćarskih kultura, ratarskih kultura, povrtlarskih kultura i slično, da prisustvuju edukaciji na temu ,, .

img

UPOZORENJE

 

Svi korisnici javnih površina Općine Maglaj u svrhu postavljanja ljetnih bašta u tekućoj godini, blagovremeno se upozoravaju na obavezu pribavljanja odobrenja za korištenje, sa tačno definisanim mjerama odobrene površine i načinom korištenja iste, a što je propisano Odlukom o privremenom korištenju javnih površina („Službene novine Općine Maglaj“, broj: 5/18).

img

Javna rasprava o Nacrtu Programa utroška sredstava-poticaja u zapošljavanju mladih poduzetnika za 2019. godinu

 

Općinsko vijeće Maglaj Zaključkom broj: 02-05-1-232-11/19 od 11.02.2019. godine na svojoj 24. redovnoj sjednici prihvatilo je Nacrt Programa utroška sredstava – poticaja u zapošljavanju  mladih poduzetnika za 2019. godinu, i istim Nacrt Programa uputilo u javnu raspravu, organizator javne rasprave je Služba za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva.

img

Organizacioni tim IT Challenge u posjeti Načelniku općine

Danas su predstavnici organizacionog tima IT Challenge na čelu sa profesorom Sašom Stanićem posjetili Načelnika općine Maglaj Mirsada Mahmutagića. Razgovarali su o ovogodišnjem takmičenju i prezentirali sve ono što planiraju da realiziraju u sklopu IT Challenge 6.

img

Javni poziv za mirovne akcije mladih u 10 BiH gradova

 

U periodu od 27. – 31.08.2018. godine PRONI Centar za omladinski razvoj u saradnji sa Crvenim krstom/križom Brčko distrikta BiH realizovao je mirovni kamp pod nazivom „Uljepšajmo mir“. Mirovni kamp okupio je 60 mladih iz šesnaest gradova/opština iz čitave BiH uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

img

Danas 24. sjednica Općinskog vijeća Maglaj

 

Na osnovu člana 59. i 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj («Službene novine Općine Maglaj broj: 2/13- prečišćen tekst») i zaključaka sa Kolegija Općinskog vijeća održanog dana 04.02.2019. godine, zakazana je  24. sjednica Općinskog vijeća Maglaj za danas, 11.02.2019. godine sa početkom u 8,30 sati, u sali JU Dom kulture «Edhem Mulabdić» Maglaj.

img

Dijaspora jača bh. modnu industriju

"Fine Life Group d.o.o." nije samo tvornica odjeće. To je mjesto gdje najfiniji materijali, pod prstima vrijednih konfekcionara postaju prava modna bajka. Svoju bajku, ove godine je doživjela i Anđela Paleksić, Miss BiH, koja je na takmičenju za Miss svijeta nosila svečane Paradi haljine proizvedene upravo u ovoj maglajskoj tvornici. Kompaniju su pokrenule modna dizajnerica Ernada Mujić i Emina Brdarić, nastanjene u Austriji.

img

EU4Business - Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja)

Cilj javnog poziva je modernizacija proizvodnje i jačanje proizvodne konkurentnosti kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoliša te otvaranje novih tržišnih mogućnosti.

img

OBAVIJEST - UPOZORENJE

Naglo otopljavanje snijega, a potom i kišnih padavina u protekla tri dana izazvalo je na našoj općini porast nivoa svih površinskih voda. U područjima gdje je došlo do većeg sljevanja ili zadržavanja oborinskih voda povećana je mogućnost onečišćenja voda za piće tj. mogućnosti zagađenja toksičnim materijama kao i patogenim mikroorganizmima koji se u organizam ljudi najčešće unose putem vode za piće i hrane.

img

24. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

Na osnovu člana 59. i 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj («Službene novine Općine Maglaj broj: 2/13- prečišćen tekst») i zaključaka sa Kolegija Općinskog vijeća održanog dana 04.02.2019. godine, sazivam 24. sjednicu Općinskog vijeća Maglaj za ponedjeljak, 11.02.2019. godine sa početkom u 8,30 sati, u sali JU Dom kulture «Edhem Mulabdić» Maglaj.

img

Učenici MSŠ Maglaj obavljat će pet dana praksu u Općini Maglaj

U okviru realizacije programa srednjoškolske prakse Civitasa - Projekat građanin u Općini Maglaj će pet dana učenici Mješovite srednje škole obavljati svoju prvu praksu. Samra Terzimehić, Amna Kalabić, Ermina Muminović, Adin Čanić i Damir Bradarić raspoređeni su u različite Službe kako bi se upoznali detaljno sa nadležnim poslovima koji se u zgradi Općine redovno obavljaju.