Ponedeljak , 30. Nov, 2020

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Počinje projekat “Obrti nude budućnost”

Dogovor o saradnji na projektu “Obrti nude budućnost” (HabiZu) između Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Savezne agencije za rad SR Njemačke potpisan je u petak.

 

img

Obilježen 25. novembar- Dan državnosti BiH

Povodom 25. novembra- Dana državnosti BiH danas je delegacija predvođena načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem položila cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima-poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Parku ljiljana i na biste narodnih heroja Petra Dokića i Sulejmana Omerovića Cara i prvoborca Ibrišima Obralića. Nakon toga položeno je cvijeće na Trg Alije Izetbegovića, spomen obilježje prvom šehidu Rifatu Abidoviću, šehidsko mezarje  Podborik, spom

img

Čestitka povodom 25.novembra-Dana državnosti BIH

Kada u temelje zajednice ugrađujete najveće ljudske i demokratske vrijednosti, onda ona ima budućnost, uprkos nastojanjima njenih neprijatelja da je unište ili podijele. U temelje Bosne i Hercegovine je vijekovima

img

Reagovanje načelnika općine

Nisam mislio reagovati na saopštenja koja dolaze iz SDA, no na neistine kojima se nastoji na sve načine prevariti građani, itekako da ću odgovoriti, ali konkretnim brojkama i informacijama.

 

img

INTERVJU sa načelnikom općine Maglaj Mirsadom Mahmutagićem

Dužnost načelnika općine Maglaj Mirsad Mahmutagić preuzeo je 9. novembra 2016. godine. U intervju koji smo obavili, sumirali smo četiri godine mandata. Sa načelnikom Mahmutagićem razgovarali smo o radu općinske administracije, saradnji sa Općinskim vijećem, al i brojnim projektima koji su realizirani i koji se trenutno izvode na području općine Maglaj. Također, dotakli smo se i projekata koji su pred realizacijom i o prioritetima u naredne četiri godine ukoliko ponovo dobije povjerenje građanki i građana općine Maglaj.

 

img

U Federaciji BIH uveden policijski sat

Krizni štab/stožer Federalnog ministarstva zdravstva održao je sjednicu na kojoj sagledana epidemiološka situacija COVID-19 u Federaciji BiH i donio novu Naredbu, te je dostavio kriznim štabovima/stožerima kantonalnih ministarstava zdravstva na daljnje postupanje.