Srijeda , 29. Sep, 2021

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

RK Maglaj: Održana press konferencija

Danas je održana press konferencija Rukometnog kluba Maglaj na kojoj su javnosti i navijačima predstavljene promjene u klubu, novi sponzori, kao i ekipa koja će nositi dres maglajskog premijerligaša.

 

img

Obilježena godišnjica akcije „oklopni voz“

Danas je obilježena 29.godišnjica akcije „oklopni voz“ u mjesnoj zajednici Bijela ploča. Na ovom području 24. septembra 1992.godine zaustavljen je oklopni voz i time je spriječen ulazak agresora u Maglaj. Delegacije su položile cvijeće na spomen obilježje na Bijeloj ploči, kao i na mezar Edina Omerčića čiji je direktni pogodak i zaustavio oklopni voz.

 

img

Održana 8. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj

Danas je održana 8.redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj na kojoj je bilo prisutno 24 vijećnika. Predloženi dnevni red dopunjen je sa dvije tačke i to: Prijedlog Odluke o dopunama Statuta Komunalnog javnog društva d.o.o. Maglaj i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti Mjesnoj zajednici Kopice za izgradnju spomen-česme na dijelu k.č .br. 1367 k.o. Kopice.

 

img

8. redovna sjednica Općinskog vijeća

Na osnovu člana 59. i 60. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Maglaj- prečišćen tekst („Službene novine Općine Maglaj“ broj: 2/9, 1/13 i 2/13) i zaključaka sa Kolegija Općinskog vijeća Maglaj održanog dana 16.09.2021.godine, sazivam 8. sjednicu Općinskog vijeća Maglaj za 23.09.2021. godine sa početkom u 09:00 sati, u Sali Općinskog vijeća, JU Dom kulture «Edhem Mulabdić» Maglaj.

img

Treći javni poziv za prijave lokalnih ekoloških akcija

U okviru trogodišnjeg projekta “Misli o prirodi” koji implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz potporu Švedske, Udruženje građana Fojničani (UGF), u suradnji i uz podršku Fonda zaštitu okoliša Federacija BiH te općina Maglaj, Usora, Zavidovići i Žepče, raspisuje: