Nedjelja , 15. Sep, 2019

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

U toku izgradnja dva stambena objekta u okviru Projekta za oporavak od poplava/klizišta

 

 

U toku je izgradnja dva nova od pet odobrenih stambenih objekata u okviru Projekta za oporavak od poplava/kliziša. Uskoro će još tri porodice dobiti nove domove , kada se završi izrada projektne dokumentacije. Radi se o korisnicima čiji su objekti stradali u poplavi i klizištu 2014. godine, a koji se nalaze na interventnoj listi.

img

Obavještenje za studente koji su se prijavili na Konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona za 2018/2019. akademsku godinu

Obavještavaju se redovni studenti sa područja općine Maglaj, koji su se prijavili na Konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona za 2018/2019. akademsku godinu, da je Konačna lista studenata kojima je dodijeljena stipendija istaknuta na Oglasnoj ploči Općine Maglaj.

img

Završeni radovi na izgradnji servisne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Liješnica

Ovih dana završeni su radovi na izgradnji moderne i funkcionalne servisne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Liješnica u Maglaju, kao najznačajnije infrastrukture za poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti ove poslovne zone, a kao faktora za ekonomski rast i kreiranje što boljeg okruženja za djelovanje malih i srednjih poduzeća (MSP).

img

Delegacija TIKE posjetila Općinu Maglaj

 

 

U okviru posjete Republici Turskoj, 06.09.2019. godine, načelnik općine Mirsad Mahmutagić  posjetio je direkciju Turske agencije za saradnju i koordinaciju - TIKA u Ankari  i na radnom sastanku sa predsjednikom TIKE, gospodinom Serkan KAYALAR razgovarao o kandidiranim projektima Općine Maglaj sa posebnim akcentom na mogućnost obnove i rekonstrukcije Starog grada i Trga Alije Izetbegovića.

 

img

KONKURS za dodjelu studentskih stipendija redovnim studentima I i II ciklusa studija sa područja općine Maglaj za akademsku 2018/2019. godinu

Na osnovu člana 3. Odluke o dodjeli studentskih stipendija redovnim studentima I i II ciklusa studija sa područja općine Maglaj za akademsku 2018/2019. godinu, broj: 02-05-1-1505/19od 18.07.2019.  godine i tačke 6. stav 1 Opštih kriterija za dodjelu stipendija redovnim studentima I i II ciklusa studija sa područja općine Maglaj za akademsku 2018/2019. godinu, broj:02-05-1-1506/19 od 18.07.2019. godine, Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravi i društvene djelatnosti Općine Maglaj raspisuje

 

img

Dani Čabrine kafane u susret Danu općine Maglaj

U susret Danu općine Maglaj, Udruženje mladih "Pod našom tvrđavom-Sub Castro Nostro" Maglaj u saradnji sa Općinom Maglaj, organizuje obilježavanje stogodišnjice Čabrine kafane.

img

JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na radno mjesto medicinske sestre/tehničara– 2 izvršioca na određeno vrijeme u JU "Dom zdravlja" Maglaj

Na osnovu člana 20a. Zakona o radu (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 26/16 i 89/184), člana 4. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu („Službene novine ZE-DO kantona“, broj: 8/19) Pravila koja će se primjenjivati prilikom zapošljavanja radnika u JU „Dom zadravlja" Maglaj broj: UO-01-968/17 od 08.08.2017.godine, Odluke broj: 01-1466/19 od 06.09.2019.godine, direktor na osnovu ukazane potrebe, raspisuje

img

Potpisan ugovor o partnerstvu, saradnji i donaciji računarske opreme

Danas je potpisan ugovor o partnerstvu, saradnji i donaciji računarske opreme između Općine Maglaj, JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ , SPARKA Mostar i Saše Stanića, pokretača incijative i jednog od voditelja radionica. Radionice kreću od 23. septembra koje će se održati prema kurikuluma SPARK-a  i prijavljen je veliki broj učesnika.

 

img

Završena posjeta prvačićima

Nastavljena je posjeta školama kako bi đacima koji prvi put sjedaju u školske klupe poželjeli uspješno školovanje ispunjeno znanjem, smijehom i drugarstvom.

img

Predstavnici Češke Republike u dvodnevnoj posjeti Općini Maglaj

U okviru projekta „Podrška funkcionisanju lokalnih samouprava u BiH“ –  razmjene i prijenosa iskustava između Čeških i BH općina, u Maglaju borave  Radim Srsen, načelnik općine Dolni Studenky i potpredsjednik saveza općina Republike Češke, Snežana Ružičić, načelnik općine Jezero, 

img

Upriličena posjeta prvačićima

Povodom početka nove školske godine, Eldina Mehinagić, šefica Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti u ime načelnika općine Mirsada Mahmutagića, posjetila je prvačiće u centralnim i pojedinim područnim školama. Posjeta je upriličena povodom njihovog zvanično prvog dana u školskim klupama i tom prilikom podijeljeni su im slatkiši.

img

Čestitka povodom nove školske godine

Drage učenice i učenici, dragi školarci, želim vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu, mnogo uspjeha u učenju i što bolje ocjene.

img

Čestitka povodom Nove 1441. hidžretske godine

Povodom nastupajuće Nove 1441.  hidžretske godine svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke sa željom da nam nastupajuća godina donese više međusobne susretljivosti, tolerancije i razumijevanja, te uzajamnog poštivanja i uvažavanja.

 

img

Čestitka povodom Nove 1441. hidžretske godine

Povodom nastupajuće Nove 1441.  hidžretske godine svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke sa željom da nam nastupajuća godina donese više međusobne susretljivosti, tolerancije i razumijevanja, te uzajamnog poštivanja i uvažavanja.