Utorak , 18. Jun, 2019

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

img

Načelnik Mahmutagić uputio čestitke RK "Maglaj"

 

Povodom osvajanja 2. mjesta na završnici Državnog prvenstva za selekcije 2002. godište i mlađi, koja je proteklog vikenda odigrana u našem gradu, igračima, trenerima i upravi Rukometnog kluba Maglaj upućujem najiskrenije čestitke povodom ostvarenog rezultata, ali i odlične organizacije turnira.

img

Maglaj ispratio još jednu generaciju maturanata

 

Maglaj je u petak ispratio još jednu generaciju maturanata. Ulice Maglaja uljepšali su mladići i djevojke koji su završili školovanje u Mješovitoj srednjoj školi i maglajskoj Gimnaziji.

img

Bliži nam se MALO LJETO ...

U okviru Internacionalne kulturne manifestacije „Studentsko ljeto“  21. juna u kino sali JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" u Maglaju održat će se dječiji festival "Malo ljeto" sa početkom u 19,00 sati.

 

img

Infrastrukturni radovi na području općine Maglaj

 

Brojni infrastrukturni radovi na području općine Maglaj su u toku. Radi se na sanaciji i rekonstrukciji nekategorisanog puta za Abidoviće, MZ Bijela ploča, u dužini od 176 metara. Polovina puta je asfaltirana, a drugi dio zbog problema konfiguracije i sastava terena u fazi je pripreme za asfaltiranje.

img

Ministar Arnel Isak i delegati Skupštine ZDK u posjeti općini Maglaj

 

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić danas je bio domaćin Arnelu Isaku, ministru Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline  i delegatima Skupštine ZDK, Rami Isaku i Jasminku Kapiću, zastupnicima i delegatima u Domu naroda, te Omeru Škalji zastupniku u Skupštini.

img

Otvorena 48. Internacionalna kulturna manifestacija "Studentsko ljeto"

Studentsko ljeto u Maglaju je zvanično počelo, a ovu 48. Internacionalnu, kulturnu manifestaciju otvorenom je proglasio načelnik općine Mirsad Mahmutagić. Defilej najljepših kostima iz mašte, koje su dječaci i djevojčice pripremili za ovaj poseban dan, prošetao je od Sportske dvorane do Trga Alije Izetbegovića u Starom gradu, gdje je upriličen kulturno-zabavni program.

img

LJETO U MAGLAJU POČINJE ZA DVA DANA !

Jer toliko je ostalo do zvaničnog otvorenja festivala „Studentsko ljeto 2019.“ Bit će to nezaboravan dan u našem gradu, jer smo vam pripremili mnogo iznenađenja, posebno za najmlađe, jer ovo je njihov dan, kada trebaju svojoj mašti pustiti na volju i učiniti da naše ulice budu najšarenije i najveselije na svijetu.

img

Poziv organizacijama civilnog društva sa područja općine Maglaj za učešće u izboru predstavnika u evaluacionoj komisiji u općini Maglaj

Općina Maglaj poziva organizacije civilnog društva koje imaju sjedište na području općine Maglaj, da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) na području općine Maglaj.

img

Preliminarna lista za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona za 2018/2019. akademsku godinu

Obavještavaju se redovni studenti sa područja općine Maglaj, koji su se prijavili na Konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona za 2018/2019. akademsku godinu, da je preliminarna lista studenata koji ispunjavanju uvjete, objavljena  i na Oglasnoj ploči Općine Maglaj.

img

Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Magla

U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD)u saradnji sa Općinom Maglaj, u utorak, 28.maja 2019. godine u trajanju od 14.00 do 15.30 sati održan je četvrti mentorski sastanak za zainteresovane predstavnike organizacija civilnog društva (OCD).

img

Obilježen Dan šehida u općini Maglaj

 

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen je Danom šehida. Dan najboljih sinova, gazija i junaka Bosne i Hercegovine obilježen je i na području općine Maglaj u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj i Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

img

Saopćenje povodom Dana šehida

 

Dan šehida, koji se tradicionalno obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, prilika je da se prisjetimo onih koji su položili svoje živote za svoj grad i domovinu u periodu od 1992 – 1995. godine.