Utorak , 18. Feb, 2020

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Izbor sportiste Maglaja za 2019: Žiri nominovao najbolje

Poznati su najbolji i nominovani u tradicionalnom kampanji „Izbor sportiste Maglaja za 2019“. Ovu manifestaciju po 14.put organizuje Radiotelevzija Maglaj pod pokroviteljstvom općine i općinskog načelnika. Svoje prijedloge organizatoru Izbora u predviđenom roku dostavili su: IOK Austoservis Huso, SSRI Maglaj, SRD Bosna, Omladinski fudbalski klub Sportino ma, Odbojkaški klub Maglaj, Streljački klub osoba sa inavliditeom, Nogometni klub Moševac, Košarkaški klub, Rukometni klub te Kajak-kanu klub Maglaj.

img

Manifestacija ''Izbor sportiste Maglaja za 2019'' održaće se 27. februara

Ponedjeljak, 10. februara je posljednji rok do kojeg sportski klubovi, savezi i društva sa područja općine mogu dostaviti svoje prijedloge u tradicionalnoj kampanji „Izbor sportiste Maglaja“. Ove godine RTV Maglaj Izbor organizuje po 14. put pod pokroviteljstvom Općine i Općinskog Načelnika.

img

Izbor sportiste ZDK za 2019. godinu: Rok za dostavu prijedloga je 04. februar

NIPD “Naša riječ” i Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona, suorganizatori ovogodišnje manifestacije Izbora najuspješnijih sportista, sportskih organizacija i sportskih radnika 2019. godine, pozivaju općinske/gradske sportske saveze, sportske klubove, kolektive, udruženja i pojedince da kandiduju najbolje iz svojih redova. 

img

U subotu drugi po redu rukometni turnir ''Maglaj KUP 2020''

Kraj januara u Maglaju će biti u znaku rukometnog turnira „Maglaj Kup 2020“. U grad rukometa svoj dolazak već su potvrdile ekipe „Gradačca“ i „Vogošća Poljine Hills“. Turnir je planiran za subotu, 25. Januara, a poznat je i raspored susreta koji će biti odigrani. Od 14,00 sati sastaju se Maglaj i Gradačac, od 16,00 Gradačac i Vogošća PH a posljednji susret odigraće domaća i ekipa Vogošća PH. Nakon odigranih utakmica dodijeliće se nagrade i priznanja najboljim.

img

Kadetkinje OK Maglaj izborile plasman na završnicu prvenstva FBiH (FOTO/VIDEO)

Maglaj je danas bio domaćin Regionalnog turnira u odbojci za kadetkinje, grupa A4, koji se odigrao u okviru omladinskog takmičenja pod pokroviteljstvom OS FBIH, a tehničku organizaciju domaćinstva preuzeo je Odbojkaški klub Maglaj. Na turniru su učestvale ekipe: ŽOK GRAČANICA, ŽOK "BOSNA" Kalesija. OK "STARS" Živinice i OK MAGLAJ.

img

Nogometne zvijezde igrale za Admira Muratovića

Tokom humanitarne večeri na Malonogometnom turniru „Natronovi branioci Maglaja“ za liječenje Admira Muratovića, koji želi život bez invalidskih kolica, prikupljeno je 1.606 maraka.

img

Otvoren 58. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja''

U Sportskoj dvorani Maglaj sinoć je otvoren 58. memorijalni malonogometni turnir „Natronovi branioci Maglaja“. Odigrana je prva utakmica između ekipa BCS HUSO i Mlin Mijić Liješnica koja je završila rezultatom 7:4, zatim su pioniri NK “Natron” Maglaj I NK “Novi Šeher” odigrali revijalnu utakmicu. Nakon toga je uslijedila ceremonija zvaničnog otvaranja 58. tradicionalnog turnira.