Srijeda , 22. Jan, 2020

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

U subotu drugi po redu rukometni turnir ''Maglaj KUP 2020''

Kraj januara u Maglaju će biti u znaku rukometnog turnira „Maglaj Kup 2020“. U grad rukometa svoj dolazak već su potvrdile ekipe „Gradačca“ i „Vogošća Poljine Hills“. Turnir je planiran za subotu, 25. Januara, a poznat je i raspored susreta koji će biti odigrani. Od 14,00 sati sastaju se Maglaj i Gradačac, od 16,00 Gradačac i Vogošća PH a posljednji susret odigraće domaća i ekipa Vogošća PH. Nakon odigranih utakmica dodijeliće se nagrade i priznanja najboljim.

img

Kadetkinje OK Maglaj izborile plasman na završnicu prvenstva FBiH (FOTO/VIDEO)

Maglaj je danas bio domaćin Regionalnog turnira u odbojci za kadetkinje, grupa A4, koji se odigrao u okviru omladinskog takmičenja pod pokroviteljstvom OS FBIH, a tehničku organizaciju domaćinstva preuzeo je Odbojkaški klub Maglaj. Na turniru su učestvale ekipe: ŽOK GRAČANICA, ŽOK "BOSNA" Kalesija. OK "STARS" Živinice i OK MAGLAJ.

img

Nogometne zvijezde igrale za Admira Muratovića

Tokom humanitarne večeri na Malonogometnom turniru „Natronovi branioci Maglaja“ za liječenje Admira Muratovića, koji želi život bez invalidskih kolica, prikupljeno je 1.606 maraka.

img

Otvoren 58. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja''

U Sportskoj dvorani Maglaj sinoć je otvoren 58. memorijalni malonogometni turnir „Natronovi branioci Maglaja“. Odigrana je prva utakmica između ekipa BCS HUSO i Mlin Mijić Liješnica koja je završila rezultatom 7:4, zatim su pioniri NK “Natron” Maglaj I NK “Novi Šeher” odigrali revijalnu utakmicu. Nakon toga je uslijedila ceremonija zvaničnog otvaranja 58. tradicionalnog turnira.

img

Odgovor dobojske Sloge na saopštenje RK Maglaj

Nakon što se RK Maglaj danas oglasio saopštenjem u kojem ne kriju razočarenje dešavanjima na utakmici posljednjeg kola u Doboju, večeras su se oglasili i iz MRK Sloga saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnoj facebook stranici kluba iz Doboja

img

NK Natron organizator 58. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja''

U nedjelju je konstituiran Organizacioni odbor 58. memorijalnog malonogometnog turnira "Natronovi branioci Maglaja" čiji će organizator biti Nogometni klub Natron. Članovi Upravnog odbora NK Natron činit će i Organizacioni odbor a na čelu je predsjednik Edin Osmić.

img

RK Maglaj: Tužni smo zbog dešavanja u Osječanima

Nakon poraza u Doboju, imamo potrebu da podijelimo, ne razočarenje, nego tugu. Da, tužni smo, jer se na jednom sportskom događaju dešavaju stvari kojima nije mjesto u dvoranama, u suštini nigdje. Neke stvari trebaju ostati tamo gdje im je mjesto, u prošlosti, tamo gdje je ostalo sve ono ružno.