Ponedeljak , 19. Aug, 2019

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

NK Vis ''Simm Bau'' pobjednik turnira ''Sedam Visovih ljiljana''

NK Vis “Simm-Bau” je pobjednik 21.  Memorijalnog turnira “Sedam Visovih ljiljana”, koji je u organizaciji ovog kluba proteklog vikenda odigran na stadionu "Grabovac" u Kosovi. Učešće na turnir uzeli su NK Natron, NK Pobjeda, NK Krivaja i organizator NK Vis “Simm-Bau”.

img

Novi uspjesi Ljilje Slišković iz Goliješnice kod Žepča (FOTO)

Za paraplegičarku Ljilju Slišković (42) iz Goliješnice kod Žepča, nema prepreka ni nemogućih misija. Nedavno je osvojila zlatnu medalju na prvom međunarodnom takmičenju u ronjenju na dah za paraplegičare, okitila se sa tri zlatne medalje na sportskim igrama paraplegičara ZDK a uspjela je i da promoviše ronjenje medju osobama sa najtežim invaliditetima.

img

Nogometaši Natrona počeli sa pripremama pred novu takmičarsku sezonu

U subotu je na gradskom stadionu organizovano prvo okupljanje i trening nogometaša Natrona. Okupljanju se odazvala većina igrača koji su okončali proteklu sezonu, a o novim imenima govoriće se tek kada se potpišu ugovori. Nezvanično, radi se o pet novih imena iz Zenice i Zavidovića.

img

Marcel Mace novo pojačanje Moševca

NK Moševac je angažovao još jedno pojačanje za narednu sezonu.  Novo ime je 27-godišnji napadač Marcel Mace koji je posljednji angažman imao u TOŠK-u iz Tešnja.

img

Irfan Suljaković novi predsjednik OK Maglaj

U četvrtak  20.06.2019. godine održana je redovna izvještajno/izborna sjednica Skupštine OK "MAGLAJ", kojom je predsjedavao Predsjednik skupštine Hadžišehić Senad. 

img

Karate klub ''Empi'' Maglaj uspješan na turniru u Zavidovićima

U nedjelju, 23.06.2019. godine, takmičari Karate kluba “Empi” Maglaj u Zavidovićima su učestvovali na karate turniru “Memorijal Mersad Kurtalić”, koji se održava u znak sjećanja na ovog karatistu iz Zavidovića koji je tragično nastradao u poplavama 2014. godine. Ovaj turnir se takođe boduje i kao 2. kolo Karate lige ZDK.

img

Tarik Velić karijeru nastavlja u RK ''Gorenje'' Velenje

Tokom završnog turnira Državnog prvenstva u rukometu, za igrače godišta 2002.i mlađi, Tarik Velić (16), član selekcije RK Maglaj, oprostio se od kluba u kojem je prije deset godina napravio svoje prve rukometne korake. Ovaj talentovani, 198 centimetara visoki, ljevoruki desni bek, karijeru nastavlja u RK „Gorenje“ iz Velenja, gdje će igrati za njihove mlađe selekcije. Podsjećamo, za ovaj renomirani slovenački klub svojevremeno su igrali i Benjamin i Senjamin Burić.

img

Historijski rezultat: Rukometna reprezentacija BiH na Evropskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija porazom od Bjelorusije pod svodom Mejdana u srijedu (25:31) zakomplicirala je sebi život, međutim Zmajevi su nas sve učinili ponosnim, jer su u Bjelorusiji ostvarili historijski plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. BiH je slavila sa 24:23. Ovo je prva generacije u historiji koja se plasirala i na Svjetsko i Evropsko prvenstvo.