Ponedeljak , 10. Dec, 2018

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Kup BiH: Zrinjski slavio u Maglaju (FOTO)

Utakmica u Maglaju bila je veoma izjednačena, a Zrinjski je u finišu uspio slomiti otpor rukometaša Maglaja. Na poluvremenu je rezultat bio 12:11 u korist gostiju koji su na kraju slavili sa 27:25. Revanš se igra za sedam dana u Mostaru.

img

Mladi rukometaš iz Maglaja Tarik Velić zabilježio nastupe za mađarski Veszprem

Tarik Velić (15) član je selekcije 2002. i mlađi Škole rukometa RK „Maglaj“. Ovaj 195 centimetara visoki, ljevoruki desni bek, zbog svojih kvaliteta već je 'zapeo za oko' nekim inostranim skautima. U posljednje dvije godine, kad god mu to prilike dozvoljavaju, nastupa za jednu od mlađih selekcija mađarskog Veszprema koji je veliko rukometno ime.

img

Maglajka Šefka Hasanić jedina međunarodna sutkinja za sjedeću odbojku u BiH (FOTO)

Šefka Hasanić, jedina međunarodna sutkinja za sjedeću odbojku u BiH, u posljednjih sedam godina koliko ima ovo znanje, 'dijelila je pravdu' na tri evropska prvenstva u Hrvatskoj, Njemačkoj i Poljskoj, dva svjetska kupa koja su održana u Bosni i Hercegovini i Ukrajini te na nedavno završenim Azijskim igrama koje su održane u Džakarti (Indonezija). I ovo je za nju bilo veliko priznanje, jer je pored nje susrete sjedeće odbojke muških i ženskih reprezentacija sudila još samo sutkinja iz Koreje.

img

Elma Karabegović za SportSport.ba: Ljudi će ti oprostiti sve osim uspjeha

Još jedna od onih sportašica koje jednostavno morate voljeti što god da uradi je svakako Elma Karabegović, kapiten i ponajbolja odbojkašica Slobode iz Tuzle. Rođena Maglajka, veoma mlada je otišla iz rodnog grada i otisnula se u bijeli svijet, što kaže stari narod. Doživjela je sve što donosi život svakodendnevnog sportaša, te kako kaže više puta je sve preživjela. Već pune četiri sezone nastupa za Slobodu, a ove joj je godine pripala čast da bude kapiten. Čast da bude kapiten kluba iz drugog grada pripada samo malom broju sportaša kod nas.

img

Košarkaški klub Maglaj organizovao četvrti turnir u pretpionirskoj i pionirskoj konkurenciji ''Maglaj 2018''

Košarkaški klub „Maglaj“ organizovao je četvrti turnir u pretpionirskoj i pionirskoj konkurenciji „Maglaj 2018“. Najuspješnije na turniru bile su selekcije KK  „Bosna“ Sarajevo u obje konkurencije. Nažalost, ekipa Košarkaškog kluba „Đakovo“ (Hrvatska) otkazala je učešće na turniru iako su ranijih godina bili redovni gosti u Maglaju.