Ponedeljak , 03. Aug, 2020

Koronavirus u Maglaju

0 slučaja (trenutno)
755 testirano
0 samoizolacija
147 oporavljenih

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Novi uspjesi članova SRD ''Bosna'' Maglaj

Nedavno je održano Prvenstvo Federacije BiH u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke ekipno i pojedinačno. Na prvenstvu su učestvovali i članovi SRD „Bosna“, najbolji na društvenom takmičenju.

img

Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ''JASENKO SOFTIĆ'' 01. i 02. augusta

U organizaciji Odbojkaškog kluba ''Maglaj'' 01. i 02. 08. 2020. godine na pješčanom terenu u blizini Sportske dvorane u Maglaju održat će se tradicionalni Memorijalni turnir u odbojci na pijesku "JASENKO SOFTIĆ". I ove godine turnir je uvršten u zvanični kalendar Odbojkaškog saveza BiH. Organizuje se u čast prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka a zatim i dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora.

img

Benjamin Burić priprema se u rodnom Maglaju (FOTO)

Benjamin Burić, bh reprezentativac i član njemačkog Flensburga, kao i brojni drugi sportisti i sportistkinje, već tri mjeseca je udaljen sa sportskih terena. U Maglaju je, nakon obavezne samoizolacije, počeo je sa treninzima.

img

NK Natron: Saopštenje za javnost

Nogometni klub Natron poziva savez čiji je ujedno i član da u što kraćem roku dostavi pisanu i zvaničnu objavu vezanu za propozicije takmičenja nastale u periodu poslije Covid 19. Ovo obraćanje ima jedan jedini cilj da razjasni nastalu situaciju i da nam vi kao rukovodeći organ zvanično obrazložite ko napušta rang takmičenja ko ulazi u prvu federalnu ligu i ko se priključuje, prema navodima sportskih portala mi kao kolektiv bi imali ogromnu štetu u smislu napuštanja takmičenja.

img

Izabrani najbolji sportisti i sportski kolektivi ZDK u 2019. godini

Novinsko izdavačko privredno društvo Naša riječ Zenica u saradnji sa Sportskim savezom Zeničko-dobojskog kantona i pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, po 63. put organizovali su promociju najboljih sportista i sportskih kolektiva Zeničko-dobojskog kantona. Manifestacija je održana večeras u BNP Zenica.

img

Izbor sportiste Maglaja za 2019: Žiri nominovao najbolje

Poznati su najbolji i nominovani u tradicionalnom kampanji „Izbor sportiste Maglaja za 2019“. Ovu manifestaciju po 14.put organizuje Radiotelevzija Maglaj pod pokroviteljstvom općine i općinskog načelnika. Svoje prijedloge organizatoru Izbora u predviđenom roku dostavili su: IOK Austoservis Huso, SSRI Maglaj, SRD Bosna, Omladinski fudbalski klub Sportino ma, Odbojkaški klub Maglaj, Streljački klub osoba sa inavliditeom, Nogometni klub Moševac, Košarkaški klub, Rukometni klub te Kajak-kanu klub Maglaj.