Subota , 15. May, 2021

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Načelnik upriličio prijem za kadetkinje OK Maglaj, prvakinje FBiH

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je danas prijem za kadetkinje Odbojkaškog kluba Maglaj, prvakinje Federacije BiH. Popularne „Osice“, kako ih navijači zovu su na takmičenju za kadetkinje, održanom u Orašju, najbolje u Federaciji BiH i tako su se plasirale na završnicu državnog prvenstva BiH.

img

Čelik golom Mahmutovića do pobjede u Novom Šeheru

Ovog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Kantonalnoj ligi ZDK. Naravno ovaj rang takmičenja ove sezone posebno se prati jer u njemu nastupa jedan od velikana našeg nogometa, NK Čelik iz Zenice. Zeničani su danas u okviru 10. kola gostovali u Novom Šeheru, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:1.

img

Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti u 2020. godini na području ZDK

U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, održana je svečana promocija najboljih sportašica i sportaša, sportskih kolektiva, sportskih trenera, radnika i onih koji su sportu Zeničko-dobojskog kantona dali zapažen doprinos u 2020. godini. Organizator manifestacije je Novinsko-izdavačko prometno društvo „Naša riječ“ koje već 64. put organizuje “Izbor sportiste”.

img

Mujanović i Galijašević pojačali redove Natrona

NK Natron je angažovao dva nova pojačanja za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH - Centar. Riječ je o Mehmedu Mujanoviću koji dolazi iz prvoligaša NK Vis "Simm Bau" i Zerinu Galijaševiću koji stiže iz dobojske Sloge. Oba transfera su realizovana zahvaljujući nedavno započetoj saradnji između NK Natron i NK Vis "Simm Bau" Kosova. 

img

Semir Smajlagić, novi igrač FC Astana: ''Želio bih da se zahvalim svima na čestitkama koje dobijam ovih dana''

Maglajlija Semir Smajlagić (22) koji igra na poziciji napadača, novi je član Fudbalskog kluba Astana, višestrukog prvaka Kazahstana i učesnika evropskih takmičenja. Smajlagića su mnogi klubovi željeli vidjeti u svojim redovima, najviše oni iz Rusije, a odluka da to bude Astana, pala je u posljednji čas. Semir Smajlagić trenutno se sa klubom nalazi u Antaliji na pripremama, ali je našao vremena da porazgovaramo o ovom sjajnom transferu.