Ponedeljak , 30. Nov, 2020

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

NK Vis ''Simm Bau'' protutnjao Orašjem

Nakon poraza na svom terenu protiv Goražda, NK Vis Simm Bau je došao do važna tri boda  gostima kod Orašja. Bilo je čak 4:0 i gosti su pokazali da su u ovom trenutku mnogo bolji rival.

img

Rukometaši Maglaja slavili u Derventi!

Rukometaši Maglaja ostvarili su minimalnu pobjedu na gostovanju u Derventi sa 28:29. Izabranici Ermina Bajrića su bolje otvorili susret, te su nakon uvodnih deset minuta imali prednost od 1:5, ali je Derventa na odmor otišla sa vodstvom od 15:14.

img

Nova ulaganja u sportske objekte u Maglaju vrijedna 20.000 KM

Četiri sportska kolektiva sa maglajske općine dobila su sredstva Federalnog ministarstva kulture i sporta za realizaciju projekata kojima će osigurati bolje uslove za rad u svojim sredinama ali i drugim sportistima i sportistkinjama te rekreativcima.

img

Mladi nogometaši iz Maglaja u finalu ''Sportskih igara mladih 2020''

Fudbalska ekipa iz Maglaja, sačinjena od igrača NK "Natron" , dječaci rođeni 2005. godine i mlađi, izborila je veliko finale "Sportskih igara mladih 2020." Između više od 100 prijavljenih ekipa kroz regionalni dio takmičenja i 12 ekipa na završnici igara, maglajska ekipa je u velikom stilu ušla u finale, gdje će predstavljati općinu Maglaj i svoj klub.

img

Novi uspjesi maglajskih ribolovaca (FOTO)

U subotu je na jezeru Modrac, na stazi Kiseljak, održano Prvenstvo Sportsko-ribolovnog saveza Federacije BiH u lovu ribe udicom na plovak za kategorije U-15, U-20, i U-25. Mladi članovi SRD „Bosna“ u Maglaj su se vratili sa odličnim rezultatima.

img

Košarkaški klub ''Maglaj'' pokrenuo sportske radionice (FOTO)

Nekada su djeca po cijele dane bila vani i igrala se, a igre kao što su lastiš, klikeri, hula hop, žmire ili planovi odavno više niko ne igra. I sve se to odražava na zdravlje najmlađih. Neka antropometrijska mjerenja djece i određeni motorički testovi dali su poražavajuće rezultate, puno je pretile djece, sa ravnim tabanima ili deformitetima kičme. Stručnjaci naglašavaju da djeca moraju usvojiti naviku za svakodnevnim tjelesnim vježbanjem. Stoga su u Košarkaškom klubu „Maglaj“ pokrenuli sportske radionice za djecu uzrasta od 3 do 7 godina.