Utorak , 21. Aug, 2018

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Mladi nogometaši iz Maglaja i Novog Šehera gostovali u Sloveniji

Članovi mlađih selekcija Nogometnih klubova „Natron“ i „Novi Šeher“ nedavno su gostovali u Sloveniji gdje su odigrali tri prijateljska susreta sa mlađim selekcijama ND „Gorica“ iz Nove Gorice. Cijelu posjetu inicirao je Semir Smajlagić, član „Gorice“ i njegov menadžer Josip Pervan, a u organizaciju se uključio i Semirov otac Almin Smajlagić. Mladi nogometaši iz „Maglaja“ i „Novog Šehera“ izvrsno su predstavili sportske sredine iz kojih dolaze i za svoju igru dobili sve komplimente slovenačkih trenera.

img

Turnir u mini rukometu ''Emovi 2018'' 26. augusta

Rukometni klub Maglaj i ove godine organizuje 4. po redu turnir u mini rukometu popularni "Emovi". Turnir će se odigrati u M-ovima u sjevernom dijelu grada u nedjelju 26.08.2018. godine sa početkom od 15,00 sati za selekcije 2006. godište i mlađi, te 2008. i mlađi. U pauzi turnira revijalnu utakmicu odigrat će članovi selekcije 2004. godište i mlađi.

img

Organizovan 15.Memorijalni turnir ''Hajrudin Mehinović-Rudi''

U organizaciji Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom  ZDK i Saveza za sport i rekreaciju invalida Maglaj održan je 15.Memorijalni turnir u malom nogometu posvećen sjećanju na Hajrudina Mehinovića-Rudija, nekadašnjeg vrsnog nogometaša, sudiju, osnovača Saveza za sport i rekreaciju invalida Maglaj.

img

Makivić/Šarkanović i Caffe bar ''Point'' Maglaj pobjednici ovogodišnjeg turnira ''Jasenko Softić'' (FOTO)

Na pješčanom terenu kod Sportske dvorane, proteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog kluba Maglaj odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turnir, koji je ove godine ušao u kalendar zvaničnih turnira Odbojkaškog saveza BiH, ponudio je izuzetno kvalitetne i uzbuljive susrete, a odigrano ih je više od 40 u obje konkurencije. Turnir se organizuje u čast prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka a zatim i dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj.

img

Ekipa RK Maglaj počela sa pripremama

Ekipa Rukometnog kluba Maglaj počela je sa pripremama pred novu sezonu u Premijer ligi BiH. Maglajski „Romantičari“ u novu sezonu kreću sa izuzetno mladom ekipom, oslonac je uz nekoliko pojačanja, na domaće snage i igrače ponikle u Školi rukometa.

img

Nalić: Spremno dočekujemo turnir, nadamo se lijepom vremenu (VIDEO)

Odbojkaški klub ''Maglaj'' organizuje dvodnevni memorijalni turnir u odbojci na pijesku ''Jasenko Softić'' u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turnir, koji je ove godine ušao u kalendar zvaničnih turnira Odbojkaškog saveza BiH biće odigran 4. i 5. augusta 2018. godine na pješčanom terenu u blizini Sportske dvorane u Maglaju.

img

Održana manifestacija ''Ljeto u Velikoj kući''

Udruženje civilnih žrtava rata Maglaj drugu godinu zaredom organizovalo je turnir u odbojci i košarci pod nazivom „Ljeto u Velikoj kući“, a pod zastavom međunarodne manifestacije „Studentsko ljeto 2018“. Iz Maglaja su poslane poruke mira, suživota i tolerancije da se više nikada i nikome ne ponove rat, stradanja i ubijanja nedužnih civila, posebno djece.

img

Zvanična prozivka RK Maglaj u ponedjeljak 30. jula

Prozivka igrača Rukometnog kluba "Maglaj", naših romantičara je u Ponedjeljak, 30.07.2018.godine u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Maglaj. Nakon toga će se održati i prvi trening od 18,30 -20,00 sati u Sportskoj dvorani, saopšteno je na zvaničnoj FB stranici Rukometnog kluba Maglaj.

img

Moševac bolji od Usore u pripremnom meču

Nakon dobrog nastupa na turniru u Visokom prošlog vikenda i osvojenog drugog mjesta, nogometaši Moševca su odigrali još jedan pripremnim meč u sklopu priprema za novu sezonu u Drugoj ligi FBiH - Centar.

img

NK Moševac u finalu turnira u Visokom (FOTO)

U Visokom je danas na stadionu Luke počeo turnir "Visočko ljeto", a u prvom polufinalnom meču sastali su se federalni prvoligaš Jedinstvo i član Druge lige FBiH grupa Centar NK Moševac.

img

Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ''JASENKO SOFTIĆ'' 4. i 5. augusta

Odbojkaški klub ''Maglaj'' organizuje dvodnevni memorijalni turnir u odbojci na pijesku ''Jasenko Softić'' u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turnir, koji je ove godine ušao u kalendar zvaničnih turnira Odbojkaškog saveza BiH biće odigran 4. i 5. augusta 2018. godine na pješčanom terenu u blizini Sportske dvorane u Maglaju.