Srijeda , 16. Oct, 2019

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Ermin Bajrić ponovo na klupi RK Maglaj

Loši rezultati na otvaranju sezone rezultirali su time da se raskine saradnja sa dosadašnjim trenerom Zdravkom Stevanovićem, a nakon nekoliko dana odlučeno je i ko će ga zamijeniti.

img

Natron protiv Pobjede stigao do prvog trijumfa u sezoni

Natron je u 8. kolu Druge lige FBiH-Centar na Gradskom stadionu u Maglaju savladao ekipu Pobjede rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Spahić iz kaznenog udarca za veliko slavlje domaćih navijača i važna tri boda Natrona.

img

NK Moševac ostao bez trenera

Ratko Nikolić je podnio neopozivu ostavku na mjestu trenera prvog tima NK Moševac. Ova informacija je danas objavljena na zvaničnoj klupskoj Facebook stranici.

img

Uspomenu na saigrača Sabahudina Borovčevića čuvaju organizacijom turnira u sjedećoj odbojci (FOTO)

Na Drugom međunarodnom memorijalnom turniru u sjedećoj odbojci „Maglaj open 2019 Sabahudin Borovčević-Baho“ ekipa IOK „Auto servis Huso“ odbranila je naslov najbolje osvjen prošle godine. Uspomenu na Sabahudina Borovčevića-Bahu, inače 90% RVI, u maglajskom klubu sjedeće odbojke čuvaju organizacijom turnira. Prerano ih je naupustio prije tri godine. Baho će ostati upamćen kao omiljen sportista, osoba puna duha i pozitivne energije, vatreni navijač „Zmajeva“. Takvog ga svi pamte.

img

Prijateljski susret uoči starta Premijer rukometne lige BiH: ''Romantičari'' bolji od zeničkog ''Čelika''

„Iza nas su ostale vrlo kvalitetne pripreme. Radili smo vrijedno 45 dana, odigrali četiri prijateljske utakmice i s nestrpljenjem čekamo prvi susret protiv novijalija u Ligi, ekipe RK „Drina“ iz Zvornika. Idemo iz susreta i susret, nikoga ne podcjenjujući ali vjerujući u svoj kvalitet i podršku najbolje publike u zemlji“, rekao je nakon susreta Zdravko Stevanović, trener RK „Maglaj“.