Ponedeljak , 28. Sep, 2020

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Košarkaški klub ''Maglaj'' pokrenuo sportske radionice (FOTO)

Nekada su djeca po cijele dane bila vani i igrala se, a igre kao što su lastiš, klikeri, hula hop, žmire ili planovi odavno više niko ne igra. I sve se to odražava na zdravlje najmlađih. Neka antropometrijska mjerenja djece i određeni motorički testovi dali su poražavajuće rezultate, puno je pretile djece, sa ravnim tabanima ili deformitetima kičme. Stručnjaci naglašavaju da djeca moraju usvojiti naviku za svakodnevnim tjelesnim vježbanjem. Stoga su u Košarkaškom klubu „Maglaj“ pokrenuli sportske radionice za djecu uzrasta od 3 do 7 godina.

img

Natron bolji od Usore, Moševac slavio u gostima

Proteklog vikenda odigrano je 6. kolo Druge lige FBiH - Centar. Natron je na Gradskom stadionu u Maglaju savladao Usoru rezultatom 2:0. Za Natron su pogađali Joldić Elmin (45'-p) i Mujić Zijad (57').

img

Nova pobjeda nogometaša NK Vis ''Simm Bau'' Kosova

Odigrani su susreti 6. kola Prve lige FBiH. NK Vis ''Simm Bau'' je na stadionu "Luke" u Tešnju ugostio ekipu HNK Čapljina. Vis ''Simm Bau'' je već nakon 16 minuta vodio rezultatom 2:0. Najprije je pogodio Jasmin Berbić, a zatim Mirza Kovač.

img

Siguran trijumf Moševca protiv Ilijaša

Proteklog vikenda odigrano je 5. kolo Druge lige FBiH - Centar. U još jednom susretu bez prisustva publike, Moševac je na Gradskom stadionu u Maglaju ugostio ekipu Ilijaša.

img

Projekat ''Najbolja mjesta za najbolju publiku'': Na tribine sportske dvorane postavljeno blizu 350 sjedalica (FOTO)

Najbolja publika u zemlji konačno ima i najbolja mjesta. Okončan je projekat Košarkaškog kluba Maglaj zahvaljujući kojem je postavljeno blizu 350 sjedalica na centralnu tribinu sportske dvorane. Uz 4.000 KM koliko je Klub dobio od Federalnog ministarstva kulture i sporta, realizaciju projekta pomogli su lokalna vlast i Dom kulture „Edhem Mulabdić“. Kada se svemu doda vrijednost rada radnika ove ustanove, dođe se do cifre od nešto više od 10.000 KM.

img

Počele pripreme Rukometnog kluba Maglaj (FOTO)

Zvanično su počele pripreme ekipe Rukometnog kluba „Maglaj“ pred sezonu 2020/2021. Cijeli proces prati i jako puno nepoznanica, ali Rukometni klub „Maglaj“ u novu sezonu ulazi sa definisanim ciljem, a to je opstanak u društvu najboljih bh ekipa.

img

Novi uspjesi članova SRD ''Bosna'' Maglaj

Nedavno je održano Prvenstvo Federacije BiH u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke ekipno i pojedinačno. Na prvenstvu su učestvovali i članovi SRD „Bosna“, najbolji na društvenom takmičenju.