Nedjelja , 25. Oct, 2020

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

img

ZIMSKO VRIJEME: U nedjelju kazaljke sat unazad

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike podsjeća da je Zakonom o računanju vremena („Službene novine FBiH“, br. 24/97 i 50/03) propisano da ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u oktobru/listopadu, tako što se kazaljke na satovima pomjeraju za 60 minuta unazad.

img

Općina Maglaj: Simbolično obilježen Dan bijelog štapa (FOTO)

Povodom 15. oktobra - Međunarodnog dana bijelog štapa, načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je prijem za pripadnike RVI iz kategorije slijepih lica i predstavnike Udruženja slabovidnih/slijepih lica koje pokriva četiri općine Maglaj, Tešanj, Usora i Doboj jug.

img

Crveni križ Maglaj organizovao treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krv

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, Crveni križ Maglaj organizovao je treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica. Tokom akcije prikupljene su 54 doze krvi, a organizatore i zdarvstvene radnike iz Zenice posebno je obradovalo 15 novih davalaca. Maglaj je uvijek bio na dobrom glasu kada je u pitanju dobrovoljno davalaštva.

img

Priča o najmlađem šehidu maglajske općine Amiru Husukiću (FOTO)

U selu Straište živi Rasema Osmić (72), majka Amira Husukića koji je imao samo 13 godina kada je pristupio u redove tadašnje teritorijalne odbrane. Rasema o Amiru priča kako je bio pažljiv sin i kada joj je u proljeće 1992. godine rekao da će se zajedno sa starijom sestrom Emirom priključiti odbrani i raditi u kuhinji, dala je svoj pristanak.

img

Poziv poljoprivrednicima za prijavu jesenske sjetve

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Maglaj koji su upisani u Registar  poljoprivrednih gazdinstava i/ili Registar klijenata, da je Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dana 25.09.2020. godine objavilo Javni poziv za prikupljanje prijava za poticanje jesenske sjetve u Federaciji BiH, na način da putem općina u Federaciji BiH do 15.09.2020. godine dostave jedinstvenu prijavu na Javni poziv sa preliminarnom listom krajnjih korisnika sa svog područja za sufinansiranje jesenske sjetve.

img

Obavještenje povodom početka izgradnje novog mosta u Liješnici

Obavještavamo sva pravna i fizička lica sa područja općine Maglaj, da će se u skladu sa potrebama izvođenja radova na sanaciji i rekonstrukciji mosta preko rijeke Liješnice u naseljenom mjestu Liješnica, južni izlaz iz Maglaja (u neposrednoj blizini d.o.o. Natron-Hayata) u potpunosti obustaviti saobraćaj za pješke i motorna vozila u oba smjera.

img

Poruke mira za vjernike u Žepču, Maglaju i Sarajevu (FOTO)

Pod sloganom „Mir počinje praštanjem“ članice Udruženja „Fojničani“, njih 25, odvojile po 100 sati slobodnog vremena da bi sašile hiljadu cekera koje će biti podijeljeni vjernicima sve tri konfesije u Maglaju, Žepču i Sarajevu.