Petak , 16. Apr, 2021

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

img

Čelik golom Mahmutovića do pobjede u Novom Šeheru

Ovog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Kantonalnoj ligi ZDK. Naravno ovaj rang takmičenja ove sezone posebno se prati jer u njemu nastupa jedan od velikana našeg nogometa, NK Čelik iz Zenice. Zeničani su danas u okviru 10. kola gostovali u Novom Šeheru, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:1.

img

Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti u 2020. godini na području ZDK

U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, održana je svečana promocija najboljih sportašica i sportaša, sportskih kolektiva, sportskih trenera, radnika i onih koji su sportu Zeničko-dobojskog kantona dali zapažen doprinos u 2020. godini. Organizator manifestacije je Novinsko-izdavačko prometno društvo „Naša riječ“ koje već 64. put organizuje “Izbor sportiste”.

img

Mujanović i Galijašević pojačali redove Natrona

NK Natron je angažovao dva nova pojačanja za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH - Centar. Riječ je o Mehmedu Mujanoviću koji dolazi iz prvoligaša NK Vis "Simm Bau" i Zerinu Galijaševiću koji stiže iz dobojske Sloge. Oba transfera su realizovana zahvaljujući nedavno započetoj saradnji između NK Natron i NK Vis "Simm Bau" Kosova. 

img

Semir Smajlagić, novi igrač FC Astana: ''Želio bih da se zahvalim svima na čestitkama koje dobijam ovih dana''

Maglajlija Semir Smajlagić (22) koji igra na poziciji napadača, novi je član Fudbalskog kluba Astana, višestrukog prvaka Kazahstana i učesnika evropskih takmičenja. Smajlagića su mnogi klubovi željeli vidjeti u svojim redovima, najviše oni iz Rusije, a odluka da to bude Astana, pala je u posljednji čas. Semir Smajlagić trenutno se sa klubom nalazi u Antaliji na pripremama, ali je našao vremena da porazgovaramo o ovom sjajnom transferu.

img

Rukometni klub Maglaj dobio još jednog ''Zlatnog sponzora''

U vrijeme korona krize, kada mnoge najave govore da će ova godina ekonomski biti puno teža od 2020. godine, a privrednici režu svoje troškove, raduje vijest da će i firma „Doboj putevi“ dd Doboj Jug biti jedan od „Zlatnih sponzora“ Rukometnog kluba „Maglaj“. Direktorica firme Saća Prnjavorac i Braco Bradarić, predsjednik Uprave Rukometnog kluba „Maglaj“ potpisali su ugovor o sponzorstvu za ovu, ali i naredne četiri sezone.

img

Organizovan turnir ''Mlade nade Maglaja'' (FOTO)

Pretpioniri Nogometnog kluba „Sport Prevent“ iz Bugojna pobjednici su turnira „Mlade nade Maglaja 2021“ kojeg je organizovao Nogometni klub „Natron“. U finalu su slavili nakon boljeg izvođenja penala, a konkurenti za titulu bili su im pretpioniri Nogometnog kluba „TOŠK“ Tešanj.