Subota , 27. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Imovina građana Maglaja sve češće na meti migranata

img

Migranti, kojih je u posljednje vrijeme registrovan povećan broj u Maglaju, sve više koriste i zloupotrebljavaju imovinu građana.

Na meti migranata se sve češće nalazi i ranjiva populacija - žene i starije osobe, kojima pokušavaju oteti vrijedne stvari. Prema našim saznanjima, dva takva slučaja zabilježena su tokom jučerašnjeg dana.

Prema podacima objavljenim u dnevnom Biltenu MUP-a ZDK, u posljednja dva dana zabilježen je po jedan slučaj krađe i provale u kuću. Počinioci u oba slučaja su migranti.

- Dana 14.12.2020. godine, u 20,50 sati, u mjestu Misurići, od strane lica: A.T., M.M., A.E. i Y.Z., sva lica državljani Maroka, izvršeno je krivično djelo narušavanje nepovredivosti doma na način da su ista ušla kroz balkonski prozor u unutrašnjost kuće vlasništvo P.Š., iz Maglaja, bez dopuštenja vlasnice. Navedena lica su locirana, lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

- Dana 15.12.2020. godine, u 18,00 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Maglaj da je u ulici Sarajevska, u prodajnom objektu "Mercator", od strane nepoznatog lica otuđen novac iz kase u iznosu od 100,00 KM. Efikasnom intervencijom službenika policije, pronađeno je lice A.A., rođeno 1977. godine, državljanin Maroka, koje se sumnjičilo za izvršenje navedene krađe i kod kojeg je pronađena otuđena novčanica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.



maglaj.net