Subota , 27. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Najljepša bajramska čestitka stiže iz vrtića ''Maglajska mala raja'' (FOTO)

img

Uoči bajramskih praznika veselo je bilo i u PPU "Maglajska mala raja". Mališani su puno učili i naučili o praznicima, običajima, načinu čestitanja, značaju porodice, komšija i prijatelja, učilo se o ljepoti praznovanja a mališani su se slikali u narodnim nošnjama, naravno sve u povodu Kurban bajrama.

Jedan poseban kutak u vrtiću uređen je kao prava, mala bosanska soba sa predmetima koji su se nekada upotrebljavali u domaćinstvu. U vrtiću "Maglajska mala raja" sve miriše na halvu i tradicionalne bajramske kolače, djeca su u narodnim nošnjama uče o lijepim običajima koji prate ovaj praznik, pjevaju se sevdalinke...Iskreno, kao i sva djeca, oni se raduju predstojećim danima, novoj odjeći, bajram-banki, posjetama rodbini...

"Kao i uvijek tetu su nadmašile sva očekivanja i po ko zna koji put djeci, a i građanima su predstavile sebe i svoj rad. Želimo našoj dječici da provedu bajramske praznile u krugu svojih najmilijih. Svim građanima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun žele tete i mališani iz vrtića Magljska mala raja", poručila je direktorica Armina Bočić.




maglaj.net