Subota , 27. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održano općinsko takmičenje iz matematike: Matematičari ''Prve osnovne škole Maglaj'' apsolutni pobjednici

img

Nakon fizike, „Prva osnovna škola Maglaj“ ugostila je najbolje matematičare sa maglajske općine. Kao i nekoliko godina prije, ponovno su najviše uspjeha imali učenici „Prve osnovne škole Maglaj“, a od osam predstavnika sa općine, na Kantonalnom takmičenju učestvaće čak 7 učenika ove škole.

U konkurenciji učenika šestog razreda prvo mjesto pripalo  je Uni Uzunović, učenici „Prve osnovne škole Maglaj“, drugi je bio Davud Kovačević iz Osnovne škole „Maglaj“, dok je treće mjesto osvojila je Adna Međić iz „Prve osnovne škole“. Prvo i drugo mjesto među učenicima sedmog razureda osvojili su takmičari iz „Prve osnovne škole Maglaj“ Vedad Mujanović i Nejla Muminović, dok je treće mjesto osvojio Enez Puljić iz Osnovne škole „Novi Šeher“.

Kod osmih razreda prvo i drugo mjesto zauzeli su matematičari „Prve osnovne škole“ Amor Smajlagić i Jasmina Brkić, dok je treće mjesto osvojila je učenica Osnovne škole „Maglaj“ Asima Salatović. Među takmičarima devetog razreda prvo i drugo mjesto ponovni je pripalo učenicima „Prve osnovne škole Maglaj“ Nadiru Ahmetbegoviću i Harisu Husiću, dok je treća bila Belma Hasanić iz Osnovne škole „Maglaj“. Inače, Amor Smajlagić i Nadir Ahmetbegović otkako se takmiče, osvajaju prva mjesta, a Nadir je ove godine bio posebno uspješan i od 100 mogućih na takmičenju je imao 93 boda.

Iz budžeta općine Maglaj osigurana su sredstva za nagrade za po tri prvoplasirana učenika, a u posljednje tri godine nagrađuju se i nastavnice matematike čiji su učenici osvojili prva mjesta. Tako su ovaj put nagrade dobile Tatjana Starčević, Adnela Delić-Šehić i Indira Jugović-Boukratem. „Generalno smo zadovoljni znanjem koje su učenici pokazali, ali bilo je i nekih težih zadataka koji nisu bili primjereni za njihov uzrast. I moje klegice i ja smo ponosne na naše učenike, već godinama imamo izvrsne rezultate. Naš zajednički trud je itekako vidljiv“, ispričala nam je nastavnica Indira Jugović-Boukartem.


N.Br./maglaj.net