Subota , 27. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Organizovano tradicionalno druženje penzionera i penzionerki u Biblioteci (FOTO)

img

DIVNO JE ČITATI DOBRU KNJIGU, A SA PREPORUKOM JE JOŠ BOLJE!
 
Danas je organizovano tradicionalno druženje penzionera i penzionerki, članova i članica Opće biblioteke Maglaj koje već nekoliko godina organizuje ova ustanova kulture.
 
Samo to što u čitaonici nisam zatekla tišinu, nego čula pjesmu i smijeh, znači da vam je lijepo i da se ugodno družite, da ste poželjeli vidjeti jedni druge. Dugo godina ste s nama i hvala vam na tome, pa znate šta biblioteka sve radi za svoje korisnike. Hvala vam za svaki vaš dolazak, lijepu riječ, za sve ono što činite zajedno s nama – da širite ljubav prema knjizi. Kada vide da čitate vi, vjerovatno će i vaši ukućani kad-tad posegnu za knjigom“, kazala je okupljenim Nina Bunjevac-Salkić, direktorica Biblioteka, a lijepe riječi uputila im je i Senada Husaković, iz Odjeljenja za odrasle koja je i najviše u kontaktu sa penzinerima i penzionerkama.
 
Kada god posjetite Biblioteku, nije to samo da vratite stare i uzmete nove knjige na čitanje. Mi uvijek malo i popričamo o raznim temama. Svi ste vi divni, interesantni, duhoviti, sa bogatim životnim iskustvom, voljela bih da mi još puno godina dolazite u Biblioteku“.
 
Lijepo i veselo druženje 'zaslađeno' je tortom u obliku knjige, a zajedno su je presjekli Ifeta Jankelić i Mustafa Blitović. „Mene dodirne svaki razgovor između nas i vas koji ovdje radite. Divno je čitati dobru knjigu, a sa preporukom je još bolje“, kazala je Ifeta Jankelić. Za dobro raspoloženje i lijepe pjesme u kojima su uživali penzioneri i penzionerke pobrinuo se Enver Softić na svojoj gitari, a svi koji su prisustvovali druženju dobili su na poklon knjigu koju su sami mogli odabrati.
 
 
 
N.Br./maglaj.net