Petak , 26. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Veliki uspjeh mlade odbojkašice Almedine Merdić iz Maglaja: Izabrana u sastav reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci (FOTO)

img

Svjedočimo, možemo reći, historijskom trenutku za maglajski sport. Ovaj grad po prvi put ima reprezentativku u sjedećoj odbojci. To je mlada Almedina Merdić (17) koju je teška povreda odvojila od odbojke ali nije od sporta. Almedina je članica Odbojkaškog kluba „Maglaj“ već 7 godina i kroz protekle godine prošla je sve mlađe selekcije.

Odbojka je u potpunosti ispunila moja očekivanja, zavoljela sam ovaj sport, upoznala puno novih prijateljica, dosta se putovalo, bilo je i uspjeha“, kazala nam je Almedina. Nažalost, u augustu je doživjela tešku povredu stradalo je koljeno, ljekari su predlagali operativni zahvat, ali ona se ipak odlučila za oporavak bez operacije i svjesna da će je to odvojiti od odbojke. Prije nekoliko dana na adresu maglajskog odbojkaškog kluba stigao je poziv da se Almedina odazove pozivu trenera Muamer Čerimića i priključi pripremama ženske bh reprezentacije u sjedećoj odbojci. „Iskreno, nisam se nadala tom pozivu. Ali, prihvatila sam ga jer volim izazove. Na okupljanju smo se po prvi put vidjele, upoznale, brzo smo se sprijateljile i mogu reći da smo postale skladna ekipa“, priča nam a na pitanje kako je to bilo zaigrati sjedeću odbojku, kaže. „Zanimljivo i čudno, treba vremena da se čovjek navikne, a kretanje je definitivno najteže. Kako su zajedno sa nama na pripremama bili i članovi muške reprezentacije sjedeće odbojke dali su nam dosta korisnih savjeta“.

Uskoro prve utakmice

Almedinu i njene reprezentativne kolegice očekuje nastup u Srebrenoj euro ligi koja se igra u periodu do 17 do 20. marta u Sarajevu. U dva dana naša reprezentacija odigraće mečeve sa reprezentacijama Holandije, Francuske, Hrvatske i Njemačke, a sve utakmice moći će se pratiti na facebook stranici ParaVolley Europe. Kako je zbog povrede morala odustati od aktivnog bavljenja odbojkom, Almedina se odlučila za sudijsko zvanje pa sada sudi u Super ligi Federacije BiH. Kada je vijest od Almedininom uspjehu objavljena na društvenim mrežama, stižu joj samo čestitke i riječi podrške. I sreta je zbog toga. Otkrila nam je da s puno optimizma očekuje susrete koje će reprezentacija odigrati u petak i subotu. „Mi ćemo dati sve od sebe a želja nam je osvajanje barem trećeg mjesta“, kazala nam je na kraju razgovora i dodala da svoju budućnost vidi u ovom sportu.




N.Br./maglaj.net