Subota , 27. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Organizovan 18. ''Izbor sportiste Maglaja'' (FOTO)

img

KAJAKAŠU MUAMERU KARABEGOVIĆU PRIPALA TITULA NAJBOLJEG SPORTISTE U PROŠLOJ GODINI

Pod pokroviteljstvo Općine i općinskog Načelnika, Radiotelevizija Maglaj organizovala je 18.manifestaciju „Izbor sportiste Maglaja“. I ove godine nagrađeni su oni koji su postigli najbOlje rezultate u domenu sporta na općini Maglaj u 2023.godini, a nisu zaboravljene ni sportisti veterani ni mlade nade čije vrijeme tek dolazi. Na početku manifestacije gostima u stUdiju RTV Maglaj i gledaocima pored malih ekrana obratili su se direktor RTV Maglaj Mahir Čaušić i Aida Bašić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Maglaj. I ove godine žiri je radio u sastavu: Elvir Arnautović, predstavnik pokrovitelja, Anes Pašić i Esad Mašić, sportski radnici, Rijad Memišević, sportski novinar i Mahir Čaušić, ispred organizatora – RTV Maglaj.

Po prvi put dodijeljeno priznanje „Sportska nada Maglaja“

Žiri Izbora donio je odluku da se po prvi pUt dodijeli priznanje „Sportska nada Maglaja“ a ono je otišlu u ruke Amne Ibranović (7) članice Karate kluba „Tvrđava“, osvajačice brojnih medalja na domaćim i takmičenjima u inostranstvu. Specijalim priznanjima nagrađeni su i oni koji decenije svoga života posvetili sportu i to Smajl Mulahasanović (odbojka) i Hamdija Kendić (sportski ribolov), dok je Nagrada za životno djelo uručena Salimu Đonliću, nekadašnjem nogometaši i čelniku Uprave NK „Natron“.

Novčane nagrade za najbolje

Nagrade u pet zvaničnih kategorija Izbora uručili su Eldina Mehinagić, u ime Načelnika općine, Aida Bašić, predsjedavajuća Općinskog vijeća te članovi Žirija. Priznanje za razvoj omladinskog sporta „Zoran Ilkić“ dobili su pjetlići Omladinskog pogona NK „Natron“, a u nominaciji su bili pretpioniri NK „Novi Šeher“ i Karate klub „Tvrđava“. Sportski radnik općine za 2023.godinu je Miralem Karabegović, trener u NK „Natron“, a Edib Delić, NK „Moševac“ i Nihad Efendić, trener u Kajak-kanu klubu „Maglaj“ bili su nominovani za ovo priznanje. Nedžad Delić, član IOK „Auto servis Huso“, najuspješniji je sportista-invalid za 2023.godinu, a u konkurenciji su bili i njegov sportski kolega Semir Bašić i Zumra Gušo, članica SRK „Bosna“-SKOSI „Maglaj“. Najuspješnijom sportskom ekipom proglašeni su seniori NK „Natron“, a zahvaljujući rezultatima nominovani su i Kajak kanu klub „Maglaj“ i SRK „Bosna“ Maglaj. Najuspješnijim sportistom Maglaja za 2023.godinu proglašen je Muamer Karabegović, član Kajak kanu kluba „Maglaj“. U prošloj sezoni Karabegović je osvojio zlatnu medalju u K 1 na 200 metara na Državnom prvenstvu, dva srebra i jednu bronzu, te niz medalja na domaćim i ino regatama. Sportistom Maglaja, Karabegović je proglašavan 2016. i 2019.godine. Zahvaljujući rezultatima u nominaciji su bili Sara Spahić, članica Karate kluba „Tvrđava“ i Muamer Kadušić, član NK „Natron“. Najbolji u pet zvaničnih kategorija izbora dobili su novčane nagrade, a nominovani priznanja.

Svojih početaka prisjetile se maglajske sportske legende

 

Gledaoci su imali priliku pogledati i priče o sportskim počecima: Sabine Pehić, Admira Hasančića, Sakiba Omerovića, Nedžada Smajlagića, Nurudina Bradarića, Damira Kasuna, Anadina Suljakovića, Benjamina Čajića i Ashara Čakrama.

Muzička gošća večeri bila je mlada i talentovana Ena Blitović, a voditelji Izbora bili su Admira Mulalić i Amar Hasanbašić.

 

FOTOGRAFIJE RTV MAGLAJ

 

N.Br./maglaj.net