Nedjelja , 01. Oct, 2023

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Osice u novu sezonu ulaze sa novim ambicijama (FOTO)

I članice Odbojkaškog kluba „Maglaj“ vrijedno se pripremaju za novu sezonu u Superligi Federacije BiH – grupa sjever. Susreti prvog kola igraju se 7. i 8.oktobra, a „Osice“ će na gostovanje u Tuzlu, ekipi „Mikasa“, a gostujući meč odigraće i u drugom kolu i to u Lukavcu protiv ekipe „Smeč“.

img

Organizovan turnir u sjedećoj odbojci u povodu Dana općine Maglaj

U povodu Dana općine Maglaj Invalidsko odbojkaški klub „Autoservis HUSO“ organizovao je šesti Memorijalni internacionalni turnir u sjedećoj odbojci „MAGLAJ OPEN 2023“ – Sabahudin Borovčević-Baho. Turnirom se čuva sjećanje na negadašnjeg člana kluba i vatrenog navijača bh Zmajeva – Sabahudina Borovčevića.

img

Prvi ekipni izlazak članova SRK ''Bosna'' Maglaj na međunarodno takmičenje

Na osnovu ostvarenih rezultata u Premijer ligi BiH – disciplina lov ribe udicom na plovak, članovi SRK „Bosna“ Maglaj, SRK „Bistro“ Kakanj i SRK „Jelah“ Tešanj stekli su pravo učešća na Jadransko-Podunavskom KUP-u kojem će od 7. do 10.septembra domaćin biti Crna Gora. Za članove SRK „Bosna“ Maglaj to će biti prvi ekipni izlazak na međunarodnu scenu, a ekipu čine: Hamdija Kendić, Halil Kutinović, Amir Spahić i Vedran Omić, dok je Zumra Gušo selektorica.

img

Maglaj u znaku sportskog ribolova (FOTO)

SRK „Bosna“ Maglaj bilo je domaćin i organizator dva takmičenja u sportskom ribolovu – XXV Kantonalnom takmičenju koje je okupilo sedam ekipa sa 30 takmičara te II Memorijalnom KUP-u „Fuad Vrgovčević“ na koji se odazvalo 12 ekipa sa blizu 40 takmičara iz ZDK i TK. Evo i rezultata:

img

Natron do 100. rođendana u Mozzart dresovima (FOTO)

Nogometni klub Natron iz Maglaja spada u najstarije sportske ekipe u BiH. Samo tri godine ih dijele do proslave vijeka postojanja, a tokom duge tradicije ostvarili su brojne uspjehe. Sada se takmiče u Drugoj ligi Federacije BiH, a do novih pobjeda će u novim Mozzart dresovima koji su im stigli na poklon. 

img

I NK Moševac sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu (FOTO)

I Nogometni klub „Moševac“, član Druge federalne nogometne lige Centar, priprema se za novu sezonu. Pripreme su počele 7. jula, odvijaju se uglavnom na terenu u Moševcu, a ekipa je odigrala i nekoliko pripremnih utakmica, kako bi spremna dočekala 20. august kada i zvanično počinje nova sezona.

img

Najstariji sportski kolektiv na općini ima novo rukovodstvo

Nakon održane Skupštine početkom jula mjeseca, najstariji sportski kolektiv na području maglajske općine – Nogometni klub „Natron“ dobio je novo rukovodstvo. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Adi Mešić, a za zamjenika Salih Topovčić. Upravni odbor čine i Nihad Mulić, Enver Durmić, Salim Džonlić, Mustafa Gračić, a novi članovi su Adnan Smailbegović, Enis Salatović, Anes Pašić i Ajdin Šahbaz. Miralem Karabegović novi je predsjednik Skupštine.

img

Emir Delić, član Rukometnog kluba Maglaj i standardni član selekcije BiH U17

Emir Delić (16) talentovani član Rukometnog kluba „Maglaj“ u martu mjesecu dobio je prvi poziv za okupljanje kadetske reprezentacije BiH. Od tada do danas bio je na okupljanjima u Mostaru, Banja Luci, Zenici, Brčkom, igrao susrete protiv reprezentacija Crne Gore i Mađarske, pa se može reći da je postao standardni član selekcije U 17. I svo ovo vrijeme trudio se da opravda povjerenje koje mu je ukazao selektor Alen Hadžić.

img

Završena liga Saveza sportsko-ribolovnih društava ZDK

U organizaciji SSRD ZDK, u Maglaju je na rijeci Bosni održano završno, III kolo Lige SSRD ZDK, a domaćin je bio SRK „Bosna“. Liga i sama završnica okupila je 60 ribara, odnosno 10 ekipa iz 7 udruženja. Nakon održana tri kola lige SSRD ZDK ostvareni su slijedeći rezultati:

img

Memorijalni turnir ''Jasenko Softić'': Gosti oduševljeni organizacijom, prijemom i gostoprimstvom

Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“, koji je organizovao Odbojkaški klub „Maglaj“, obilježio je protekli vikend u Maglaju. Ovo je bio deseti po redu turnir, a deveti koji se organizuje na pješčanom terenu. Okupio je 25 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Banja Luke, Zenice, Tuzle, Brčkog, Srebrenika, Obudovca, Odžaka, Gradiške i naravno Maglaja.

img

Razgovarali smo sa sa bh. reprezentativcem Senjaminom Burićem

„Jedino se u Maglaju zaista odmorim. Vrijeme koje imam izmedju kraja stare i početka nove sezone iskoristimo da porodično odemo na more, posjetimo Sonjine i dođemo u Maglaj. Uživam, ovdje mi je najljepše kada sam na odmoru“, rekao nam je na početku razgovora pivot bh reprezentacije i danskog Skjerna, Senjamin Burić (32).

img

Edib Šahman osvojio drugo mjesto na turniru u Visokom

U ponedjeljak je u Visokom u organizaciji Stonoteniserkog saveza BiH održan je prvi Pyramid Cup u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Takmičenje, koje je okupilo 20 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, organizovano je pod pokroviteljstvom Semira Osmanagića u kompleksu Piramida u Visokom.