Ponedeljak , 27. May, 2024

KULTURA - CULTURE

Adi Hodžić na Dječijem sajmu u Skenderiji promovisao knjigu ''Bajke iz čarobne škrinje'' (FOTO)

img

Bosanskohercegovački književnik i naš sugrađanin Adi Hodžić, na Dječijem sajmu u Skenderiji koji je proteklog vikenda održan u Sarajevu, promovisao je knjigu za najmlađe "Bajke iz čarobne škrinje". „Knjiga sadrži poučne priče pisane slikovito a koje propagiraju ljubav, prijateljstvo i prave vrijednosti. Ovo djelo kroz različite likove priča i afirmira lijepo ponašanje, porodicu, harmoniju, lijepe krajolike, važnost odgoja i altruizma“, rekao je Hodžić. Pisac je istakao kako se potrudio da svaka priča sa sobom prenese važne poruke mladim čitaocima.

Moja tendencija bila je stvoriti kod najmlađih osjećaj prema pisanoj riječi i razvijati njihovu maštu, percepciju, spoznaju o društvu u kojem obitavaju. Kroz šarenolik i kreativan pristup stvarati nove knjigoljupce a koji su odličan poligon za stvaranje lijepih navika i misli, u periodu djetinjstva kada najviše usvajaju znanja i promišljanja koja ih određuju za kasniji život“, kazao je Adi Hodžić na promociji.

Hodžić navodi kako mu je cilj bio vratiti najmlađe papiru i ritualima koji ne smiju da izumru u odgoju, kao što je čitanje priča djeci pred spavanje. „Moram priznati da je rad na ovoj knjizi za mene bio veliki izazov s obzirom na to da su djeca najzahtjevnija publika i ujedno najiskrenija i zato je za njih najteže pisati. Iznenađen sam ogromnim interesom mladih čitalaca i njihovih roditelja što pokazuje da ipak ima nade za nove naraštaje“, zaključio je bh. umjetnik i najavio promociju u njegovom rodnom Maglaju koja je planirana za kraj decembra.

 

N.Br./maglaj.net