Subota , 27. Jul, 2024

KULTURA - CULTURE

Aktivnosti Doma kulture ''Edhem Mulabdić'': Od ponedjeljka počinje ''Sedmica njemačkog filma 2023''

img

I tokom ljeta svi ljubitelji sedme umjetnosti u kino sali „Sarah Bernhardt“ moći će pogledati svjetske kino hitove, a posjetom možemo biti zadovoljni, kazao nam je u razgovoru Josip Antunović, direktor Doma kulture „Edhem Mulabdić“. U narednim danima ljubitelji pozorišta i filma biće zadovoljni, jer u Maglaju u subotu, 1.jula od 19 sati gostuju članovi ansambla pozorišta „Neretva“ iz Konjica sa Strindbergovom „Gospođicom Julijom“, a od 3. do 7.jula traje „Sedmica njemačkog filma 2023“.

Zadovoljstvo nam je da ćemo ugostiti ansambl iz Konjica sa predstavom 'Gospođica Julija'. Režiju potpisuje Dino Kerić, a glume Samina Mujkanović, Dino Kerić i Lorena Trogrlić. Trudimo se da Maglajlijama pružimo priliku da pogledaju vrijedne kulturne sadržaje, kvalitetne predstave i filmove. A od ponedjeljka nas očekuje 'Sedmica njemačkog filma 2023' koju realizujemo u saradnji sa Goethe-Institutom u BiH. Radi se o novim, njemačkim filmovima iz 2020. i 2021.godine, a oni su namjenjeni odraslima, mladima i djeci. Zadovoljstvo nam je što već godinama sarađujemo sa Goethe-Institutom u BiH baš kao i sa Francuskim Institutom. Od ponedjeljka do petka biće prikazani filmovi: 'Moj sin', 'Misija Ulja Funk', 'Svijet će biti drugačiji', 'Sanja košmara' i 'Hyperland'. Nadam se da će građani uživati u svim filmovima, a i da organizatorima pokažemo da i u ovom gradu ima puno filmofila. Moram naglasiti da je ulaz besplatan, a da posjetioci ponesu tek novac za kokice i sok“, kazao nam je Josip Antunović, direktor Doma kulture „Edhem Mulabdić“.

U razgovoru, direktor Antunović, kao član Organizacionog odbora Festivala „Studentsko ljeto 2023“, izrazio je zadovoljstvo nakon ceremonije svečanog otvaranja Festivala i 'Malog ljeta'. „Drago mi je da smo dali svoj doprinos organizaciji solističkog koncerta Maglajlije Aladina Pehića. Dom kulture besplatno je osigurao korištenje sportske dvorane, a uposlenici ustanove pomogli su prilikom montaže bine, dali smo zaista svoj maksimum da koncert protekle baš onako kako je Aladin to očekivao. A puna sportska dvorana mislim da je svima bila nagrada za trud“.

Josip Antunović pozvao je ljubitelje dobre muzike na večerašnji koncert vrlo popularne sarajevske hip-hop grupe Helem nejse, ali i ostalih izvođača koji će upotpuniti posljednju junsku večer u Maglaju.

 

N.Br./maglaj.net