Srijeda , 23. Oct, 2024

KULTURA - CULTURE

''Srce mi je puno, hvala vam dragi sugrađani

img

U prepunoj sportskoj dvorani u Maglaju, u izvrsnoj atmosferi, svoj prvi solistički koncert održao je mladi i talentovani estradni umjetnik Aladin Pehić, koji svojim talentom, radom i upornošću gradi muzičku karijeru, daleko od bilo kakvog skandala.
 
"Meni je srce puno, hvala vam drage moje Maglajlije za svu podršku, hvala svima koji su pomogli organizaciju koncerta: općini Maglaj i Načelniku Mirsadu Mahmutagiću, Salki Plančiću, komandiru PS Maglaj, mojim muzičarima Semiru Hodžiću i Rasimu Muliću i Arneli Tumbić, koja je bila uz nas od početka organizacije koncerta“, kazao je Aladin Pehić, a svoj muzički nastup u rodnom gradu otvorio je vlastitom kompozicijom „Želim da znam“.
 
Aladinova gošća na koncertu u Maglaju bila je Amra Halebić. "Sretna i puna utisaka vraćam se u rodni Konjic“, kazala je Amra posjetiocima i prisjetila se 2002.godine kada je učestvovala na festivalu „Studentsko ljeto“. Na festivalskoj sceni tada je otpjevala „A što ćemo ljubav kriti“.
 
Publika u dvorani uživala je u nastupima ovo dvoje mladih umjetnika, pa je ovo bila večer upravo onakva kakvu je Aladin i najavio uoči koncerta – večer dobre pjesme i zabave. Inače, solistički koncert Aladina Pehića dio je sadržaja kulturne manifestacije „Ljeto u Maglaju“.
 
 
 
 
N.Br./maglaj.net