Petak , 29. Mar, 2024

KULTURA - CULTURE

Na predivnoj maglajskoj Tvrđavi televizijski snimljeno ''Malo ljeto 2021'' (FOTO)

img

Boje dječijeg festivala „Malo ljeto 2021“ uljepšale su maglajsku Tvrđavu. Uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera, i sa puno manje prisutnih, za programe 25 TV stanica snimljeno je ovogodišnje „Malo ljeto“. I ove godine dječiji festival održan je pod pokroviteljstvom Općine Maglaj i načelnika općine Mirsada Mahmutagića.

“Malo ljeto“ snimano savremenom opremom

Savremena audio i video oprema, 4K kamere, dronovi, sve to je korišteno za snimanje ovogodišnjeg „Malog ljeta“. Osim predstavljanja talentovanih dječaka i djevojčica, TV emisija biće iskorištena i za promociju odličnih turističkih potencijala koje Maglaj ima i želi predstaviti. Snimanje je obavljeno u produkciji Ruvexmusic i dron.ba, a male učesnike i učesnice pripremala je profesorica klavira Esena Ruvić.

Zbog pandemije i organizaciju dječijeg festivala smo promijenili i odlučili se za TV format. Predstaviće se 17 učesnika sa 11 kompzicija, uglavnom dueta. Učesnici su učenici nižih razreda osnove škole, a pjevaće dječije autorske pjesme zeničkih kompozitora, najviše profesora Saida Jusića“, ispričala nam je Esena Ruvić, profesorica muzike.

Maglajska tvđava predivna je lokacija za snimiti ovakav sadržaj, jeste teže zbog opreme koju morate dopremiti, ali sama lokacija zaista fascinira i drago mi je što će gledaoci u BiH vidjeti ovakve ljepote“, dodao je Alen Ruvić, muzički producent Festivala.

Zahvaljujući ovom projektu mnogi će imati priliku da upoznaju ovaj prelijepi grad i čuju kako ima talentovanu djecu“, kazao je Dado Ruvić, vlasnik dron.ba.



Program je otvorio Rejhan Efendić sa pjesmom „Moj grad-moja radost“, a zatim su se predstavili i ostali učesnici: Nađa Blitović, Ajnur Mehinagić, Nedžla Hukić, Jasmina Pašić, Mak Ćosić, Emina Mahmutagić, Emina Mulasmajić, Tarik Topovčić, Emina Smajlović, Emma Mušinović, Ilhan Ruvić, Dora Grbavac, Ilhan Bradarić i Adna Salkić, a kroz program ih je vodila Monna Herceg. Svi učesnici su pobjednici ovogodišnjeg Malog ljeta, te su im uručene zahvalnice i prigodni pokloni. Festival će biti emitovan na 25 televizijskih stanica i društvenim mrežama, a o terminu će svi biti blagovovremeno informisani.



N.Br./maglaj.net