Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Zapaljena dva automobila u sjevernom dijelu Maglaja (FOTO)

img

U nedjelju, u kasnim večernjim satima došlo do požara na dva putnička vozila koja su bila parkirana u sjevernom dijelu Maglaja, na parkingu ispred stambenog objekta T3.

Nakon što su pripadnici PVJ maglaj ugasili požar, lice mjesta obezbjeđivali su pripadnici PS Maglaj, a uviđaj su obavili inspektori krimpolicije uz kantonalnog inspektora zaštite od požara. Cijeli događaj uznemirio je vlasnike automobila i stanare okolnih zgrada, ali su rijetki bili raspoloženi za komentar. Sedika Šahbaz, stanarka obližnje zgrade nam priča da je sve bilo strašno, kao u filmovima. „Bila sam u stanu, odjednom sam čula sirene vatrogasnih vozila, pogledam imam šta i da vidim. Kao u filmovima, veliki plamen, a vatrogasci gase. Nisam spavala čitavu noć, a vjerujem ni moje komšije“, priča nam Sedika.

Totalna šteta na „Fordu“

Prema informacijama iz MUP-a ZDK u nedjelju u 21,35 došlo je do požara na vozilu marke „Ford“ vlasništvo lica M.M. iz Maglaja, na vozilu je pričinjena totalna materijalna šteta a povrijeđnih nije bilo. Takođe, usljed požara pričinjena je manja materijalna šteta na vozilu marke „Audi“ njemačkih nacionalnih oznaka koje je bilo parkirano do „Forda“.



„Požar su lokalizovali pripadnici PVJ Maglaj a u jutranjim satima je i počeo uviđaj od strane uviđajne ekipe PS Maglaj. Angažovan je i inspektor za zaštitu od požara u cilju utvrđivanja svih okolnosti uzroka ovog požara. Po okonačnju uviđajnih radni moćićemo potvrditi određene činjenice utvrđene uviđajem. Prema prvim, preliminarnim izvještajima i određenim činjenica utvrđenih uviđajem, u ovom slučaju radi se namjernoj paljevini izazvanoj direktnim prinošenjem otvorenog plameno lako zapaljivoj tečnosti. Raspolažemo sa određenim informacijama i saznanjima i u toku su intenzivne aktivnosti na provjeri istih i koje bi u konačnici mogle rezultrati otkrivanjem izvršilaca ovog krivičnog djela i njegovog lišenja slobode i procesuiranja u što kraćem roku
“, rekla nam je Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.

 

N.Br./maglaj.net