Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za Hasu Čosića člana Rukometne reprezentacije BiH (FOTO)

img

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić danas je upriličio prijem za Hasu Čosića, člana Rukometne reprezentacije BiH i člana RK „Maglaj“. Haso je odigrao utakmicu za Rukometnu reprezentaciju BiH koja je prema svim pokazateljima bila sjajna bez obzira na rezultat.

Načelnik Mahmutagić uputio je iskrene čestitke i zahvalnost rukometašu koji u najboljem svjetlu predstavlja Maglaj i BiH.

Čestitam našem Hasi i zahvaljujem mu što predstavlja RK'Maglaj', naš grad i BIH.  Hvala na dosadašnjem zalaganju, trudu i radu našem Hasi, treneru i rukovodstvu ovog kluba. Velika je stvar imati i svoju ekipu u Premijer ligi. Vaši rezultati govore da se dobro radi i iskreno vjerujem da ćete nastaviti. Zaista od sveg srca upućujem čestitke i zahvalnost“, istakao je načelnik Mahmutagić.

Haso Čosić izrazio je zahvalnost načelniku na prijemu i kazao kako su tokom utakmice protiv ozbiljne Njemačke zaista izvukli maksimum.

Prije svega želim da se zahvalim načelniku na prijemu. Ovo je stvarno lijep gest. Također, hvala mu na podršci koja je jako bitna, posebno kada je to od čovjeka koji je na čelu grada. To je nama izuzetno važno i znači nam. Što se tiče reprezentacije, mislim da niko nije očekivao da ćemo napraviti ovakav rezultat. Niko nije očekivao da ćemo uopće ići u Njemačku. Teško je zbog cjelokupne situacije.. Od 35 igrača, spisak se napravi na 11 igrača. To je sasvim nevjerovatno i teško da se uopće išta izorganizuje. Međutim, mi smo opet pokazali inat koji je proradio u nama, pokazali smo karakter, snagu i hrabrost protiv jako ozbiljne i organizovane Njemačke. Izvukli smo maksimum iz svega toga“, kazao je Čosić.

Čosić je iskoristio priliku i javno se zahvalio Benjaminu Buriću čija mu je podrška itekako značajna.

 „Ja sam već po drugi put član RK 'Maglaj' i svi znamo da ovaj klub izbacuje reprezentativce. Dosta igrača ima koji su krenuli iz Maglaja nekim svojim putem profesionalnim. Prije svega bih se zahvalio Benjaminu Buriću koji me je prihvatio, obzirom da je to moje prvo okupljanje u A reprezentaciji. Čovjek je zaista veliki profesionalac, svi ga poštuju u Njemačkoj, svi ga vole. To je toliki respekt prema njemu da je to nevjerovatno“, istakao je Čosić.


(maglaj.ba)