Subota , 19. Sep, 2020

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

NSoftov ured u Maglaju: Pokrenuli smo trend - želimo vidjeti još IT tvrtki u sredinama poput Maglaja (FOTO)

img

NSoft je informatička tvrtka iz Mostara koja, u ovom trenutku, zajedno sa sestrinskim kompanijama, broji preko 300 zaposlenika. U samom NSoftu je zaposleno preko 240 mladih, visoko-kvalificiranih kadrova. U 12 godina postojanja, NSoft se, na svjetskom tržištu, etablirao u pouzdanog partnera koji nudi vlastita softverska rješenja za industriju igara na sreću. Dodatno, unutar proizvodnog portfelja NSoft razvija i aplikacije i sustave iz domene sigurnosti, kao što je NSoft Vision te domene očuvanja zdravlja, odnosno promocije aktivnog, sportskog, životnog stila.

U prvim mjesecima 2020. godine NSoft je otvorio ured u Maglaju, no zvanično otvorenje i promocija ureda odgođeni su radi mjera vezanih za suzbijanje pandemije koronavirusa. 

Zvaničnu promociju NSoftova maglajska ispostava dobila je u prvim danima augusta mjeseca uz predstavljanje rada ispostave, mladih ljudi zaposlenih u njoj te novih snaga kojima je pružena prilika da tu odrade praksu.

Veoma sam ponosan na činjenicu da smo u Maglaj privukli firmu kalibra NSofta. Kada smo u aprilu 2019. na IT Challenge-u Ani Sović, sada mojoj radnoj kolegici, predstavili ideju da NSoft bude dio poslovnog života maglajske općine, ni sanjali nismo da će se stvari tako brzo odvijati. Već u decembru prošle godine izvodili smo završne radove u našem maglajskom uredu, te potpisivali ugovore o radu sa prvim zaposlenicima. Bilo je ovo izuzetno uzbudljivih godinu dana za nas i radujemo se širenju našeg ureda,” rekao je Saša Stanić, tim koordinator i voditelj NSoft ureda u Maglaju. 

Ana Sović, voditeljica Business Operations sektora u NSoftu promotor je ideje da IT firme treba da se približe kvalitetnoj radnoj snazi i na ovaj način: “IT firme su pioniri remote rada te pored toga što promoviramo rad od kuće, vjerujemo da je jednako važno  približiti se i na ovaj način kvalitetnim ljudima u manjim sredinama, poput Maglaja. Ohrabreni uspjehom prethodno otvorene podružnice Spark škole - IT Hub Maglaj by Spark, odlučili smo se na otvaranje NSoft poslovnice i novih radnih mjesta za IT stručnjake te tako na privrednu kartu ove industrijski razvijene regije s ponosom upisati i softversku industriju.”

Do 2019. godine smo, pored Mostara, imali još ured u Zagrebu. Međutim, kako bismo i operativno ispratili naš rast, tijekom 2019. godine našem prodajnom timu su se pridružile kolege iz Srbije, Kostarike i Singapura obzirom da poslujemo na globalnom tržištu. S druge strane, naša softverska rješenja razvijamo isključivo u BiH i ne radimo outsourcing, pa i IT stručnjake, programere tražimo u BiH. Maglaj za nas predstavlja kvalitetnu investiciju i veseli me činjenica da su se naše kolege iz Maglaja sjajno uklopile u NSoft,” istakao je Igor Marković, financijski direktor NSofta prilikom posjete uredu u Maglaju. 

Iz NSofta su istakli odličnu suradnju s čelništvom općine Maglaj, kako načelnikom tako i općinskim službama, tijekom procesa registracije podružnice te ostalih aktivnosti koji su pratile ovaj projekt.

NSoftov ured u Maglaju ima 200 m2 korisnog prostora. Riječ je moderno uređenom radnom prostoru i prostoru za opuštanje i odmor čiji je maksimalni kapacitet 20 radnih jedinica. U Maglaju je trenutno zaposleno 5 programera uz 6 bivših polaznika SPARK-ove škole koji sada u NSoftovom uredu u Maglaju odrađuju praksu. 
maglaj.net