Četvrtak , 04. Jun, 2020

Koronavirus u Maglaju

2 slučaja (trenutno)
647 testirano
0 samoizolacija
140 oporavljenih

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Potpisan ugovor o partnerstvu, saradnji i donaciji računarske opreme


img

 

 

Danas je potpisan ugovor o partnerstvu, saradnji i donaciji računarske opreme između Općine Maglaj, JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ , SPARKA Mostar i Saše Stanića, pokretača incijative i jednog od voditelja radionica. Radionice kreću od 23. septembra koje će se održati prema kurikuluma SPARK-a  i prijavljen je veliki broj učesnika.

Ovo je značajan projekat za Maglaj koji pretenduje da postane jedna od najbrže rastućih mikro IT sredina. Očekujemo da će Maglaj u kratkom roku uspjeti privući neku od vodećih IT kompanija, kao što je Nsoft, složili su danas potpisnici ugovora.

SPARK se opisuje kao napredna digitalno-tehnološka akceleratorska platforma posvećena regionalnim startupima i projektima naručenim od vodećih evropskih kompanija. SPARK tim se sastoji od 20 visokoobrazovanih stručnjaka iz područja kao što su digitalni marketing, organizacija događaja, razvoj i dizajn softvera, obrazovanje i trening, pravo, finansije, ljudski resursi, coworking i projektni menadžment. SPARK je razvio široku mrežu partnerstava s vodećim korporativnim tvrtkama kao što su Sportradar i NSoft.