Nedjelja , 26. May, 2019

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Javna rasprava o Nacrtu Programa utroška sredstava-poticaja u zapošljavanju mladih poduzetnika za 2019. godinu


img

 

Općinsko vijeće Maglaj Zaključkom broj: 02-05-1-232-11/19 od 11.02.2019. godine na svojoj 24. redovnoj sjednici prihvatilo je Nacrt Programa utroška sredstava – poticaja u zapošljavanju  mladih poduzetnika za 2019. godinu, i istim Nacrt Programa uputilo u javnu raspravu, organizator javne rasprave je Služba za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva.

Cilj javne rasprave o Nacrtu Programa utroška sredstava – poticaja u zapošljavanju  mladih poduzetnika za 2019. godinu je da se doprinese njegovom poboljšanju, kako bi Služba za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva kao njegov predlagač, dostavila Općinskom vijeću Maglaj odgovarajući Prijedlog Programa.

Na javnu raspravu pozivaju se potencijalni mladi poduzetnici, koji se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Maglaj, posjeduju želju za pokretanjem samostalnog biznisa i smatraju da mogu pomoći u procesu davanja primjedbi i prijedloga na Nacrt Programa  utroška sredstava – poticaja u zapošljavanju  mladih poduzetnika za 2019. godinu.

Tokom javne rasprave prisutnima se pruža mogućnost iznošenja vlastitih mišljenja i stavova u vezi sa predloženim Nacrtom Programa, a sve u cilju što kvalitetnije konačne verzije ovog dokumenta.

Javna rasprava održat će se dana 05.03.2019. godine (utorak) u 12,00 sati u sali Općinskog vijeća Maglaj ( zgrada JU Dom kulture ''Edhem Mulabdić'').

Nacrt Programa možete preuzeti OVDJE i dostupan je u Općini Maglaj, kancelarija broj 40.