Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Prvo pretkolo KUP-a BiH: Rukometaši dobojske Sloge slavili u Maglaju (FOTO)

img

Jedan od ukupno sedam susreta prvog pretkola KUP-a BiH za rukometaše odigran je u Maglaju, a domaća ekipa ugostila je ekipu MRK „Sloga“ Doboj. Gosti su sasvim zasluženo pobijedili i plasirali se u daljnja takmičenja u okviru KUP-a BiH, a ljubitelji rukometa koji su pratili susret u sportskoj dvorani sigurno je da nisu zadovoljni subotnjim izdanjem Romantičara. Rezultat susreta bio je 29:35, poluvrijeme 12:18. Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je Emir Bajraktarević sa 6 golova, dok su po 4 gola postigli Amar Kendić, Boris Bosić i Damir Kadrić, a kod gostiju Stanko Stanković sa 10 i Miličević Dušan sa 7 postignutih golova.

Ocjenu susreta dali su treneri obje ekipe Miljan Stanić i Adnan Đerzić. „Mogu da budem ponosan na način kako su se moji igrači odnosili prema ekipi Maglaja, sa velikim sportskim respektom. U susretu smo prikazali ono za što smo se pripremali od 2.januara. Utakmica je pokazala da samo na dobrom putu i da smo kvalitetno odradili pripreme u Makarskoj gdje smo odigrali i dvije jake utakmice. Mlada je ovo ekipa, jako poletna, prosjek je 19 godina, tako da mi možemo samo da rastemo. Kao trener ne mogu da budem srećniji, bez obzira na rezultat“, izjavio je trener dobojske ekipe Miljan Stanić.

Iskreno, niko ne može biti zadovoljan kada pogledamo krajnji rezultat, pogotovo što imamo i povredu ključnog igrača u odbrani Selvedina Omahića. 'Boli' 35 golova primljenih na domaćem terenu, neozbiljan pristup u odbrani, veliki broj profulanih 'zicera', što će pokazati i video analiza. Realno, bolji rezultat nismo mogli ni dobiti. Što se tiče publike, zbog njih igramo, zbog njih se radujemo i najveći žal i jeste što smo ih iznevjerili jer smo se nadali da ćemo u srijedu u Maglaju dočekati ekipu „Vogošće“, sa dvije pobjede plasirati se u daljnja takmičenja u okviru KUP-a i dočekati „Iskru“ u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva PL BiH“, kazao je nakon susreta Adnan Đerzić, trener RK „Maglaj“.

U subotu počinje proljetni dio prvenstva BH Telecom PL BiH

Nakon jesenjeg dijela sezone, Romantičari su zauzimali šesto mjesto sa 17 bodova iz 15 odigranih susreta. Postigli su sedam pobjeda ( „Krivaja“, „Hercegovina“, „Gradačac“, „Kakanj“, „Sloboda“, „Bosna“ i „Leotar“), izborili tri remija („Izviđač“, „Sloga“ Doboj i „Borac“), a doživjeli pet poraza („Iskra“, „Vogošća“, „Konjuh“, „Goražde“ i „Gračanica“). Već narednog vikenda počinje proljetni dio prvenstva BH Telecom Premijer lige BiH, a ekipa RK „Maglaj“ ugostiće MRK „Iskra“ Bugojno. „Iskra je nezgodan protivnik jer se bori za opstanak, a ekipu sa klupe predvodi naš sportski prijatelj i bivši trener Ermin Bajrić-Buco koji ekipu vrlo dobro poznaje tako da očekujemo kvalitetnu i pravu mušku borbu. Nadam se da ćemo puno motivisaniji i jači dočekati tu utakmicu i vjerujem da ćemo u subotu biti ona ekipa na koju se naviklo. Boli poraz, ali vjerujem da ćemo iz svega izaći bolji i jači. Ovo je poziv svima da u subotu dođu u dvoranu i budu nam podrška“, poručio je rener Đerzić. U subotu „Sloga“ dočekuje prvoplasirani „Izviđač“.

Ja kada sam došao na mjesto trenera nakon petog kola, zatekao sam ekipu bez samopouzdanja, ali smo napravili odlične rezultate i od mogućih 20 uzeli smo 13 bodova. Ja sam prezadovoljan i cilj nam je da gradimo ekipu koja će naredne godine da bude konkurent na svim nivoima takmičenja. Dobili smo dva igrača koji će nam puno značiti u rotaciji, treninzi su bolji sa većim brojem igrača sličnog kvaliteta. Nemamo pritisak od strane Uprave, MRK „Sloga“ je veliki klub, obavezuje nas to na ponašanje kakvo je bilo tokom večerašnjeg susreta, a rezulta će doći kao posljedica svega toga“, dodao je trener „Sloge“ Miljan Stanić.




N.Br./maglaj.net