Srijeda , 26. Jun, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Načelnik Mahmutagić primio zlatne i srebrne rukometaše

img

VI STE NAJBOLJI AMBASADORI MAGLAJA!

Kada neko iz uslovno rečeno male čaršije napravi ogroman rezultat, zavrjeđuje da se od srca svima zahvalimo – vama, trenerima, rukovodstvu kluba i poželimo da onako kako ste srčani bili na terenu tokom takmičenja u Ljubuškom i Maglaju, gdje ste osvojili najbolja mjesta koja su se mogla osvojiti, da vam poželim uspjeh i u nastavku karijere. Koliko budete truda ulagali kroz treninge to će vam se vraćati kroz utakmice“, kazao je ovo Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, tokom prijema koji je organizovan za članove pionirske i kadetske selekcije Rukometnog kluba Maglaj, prvake i viceprvake BiH.

Podsjećamo, na završnicama koje su organizovane u Maglaju i Ljubuškom, kadeti su se uprkos svim problemima okitili srebrom, dok pionirima u Ljubuškom niko nije mogao parirati. Načelnik Mahmutagić poručio je mladim rukometašima da prije svega budu dobri đaci, dobri drugovi i sportisti, jer sve će im se to kroz život itekako vratiti i isplatiti.

Ostanite takvi kakvi jeste – vi volite svoj grad i borite se za njega. Vi ste naši najbolji ambasadori, sve što radite, radite srcem, svojom voljom i željom, vi to volite, a mi ćemo se potruditi da vas nagradimo koliko je god moguće više“, poručila je mladim sportistima Eldina Mehinagić, pomoćnik Načelnika. Dino Mulasmajić, predsjednik Upravnog odbora RK Maglaj, naglasio je da je uspjeh ove dvije selekcije, uspjeh za cjelokupan sport u Maglaju. „Vi ste reprezentativan primjer sportskog angažmana i rezultata koji je uslijedio. Želio bih da se zahvalim Načelniku Općine, općini Maglaj, Službi na čijem je čelu Eldina Mehinagić, na stalnoj pomoći i na tome što su veliki prijatelji kluba. Bez svesrdne pomoći – oficijelne i prijateljske, mnogo teže bi bilo ovo sve ostvariti“, dodao je Mulasmajić. Samir Smajlagić, koordinator Škole rukometa, istakao je da će mladi rukometaši nastaviti da treniraju, da se trude da budu još bolji reprezent grada Maglaja, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire.

Naši rukometni prijatelji su nas zvali, čestitali na posljednjim uspjesima, posebno znajući u kakvim uslovima radimo i koji nisu baš za pohvaliti se. Ako se imaju jake volja i želja, sve se to može nadoknaditi. Pokazali smo da smo na terenu bolji od nekih klubova koji imaju daleko bolje uslove i više sredstava“, naglasio je Smajlagić. Nakon zvaničnog prijema, uslijedilo je neformalno, prijateljsko druženje.

 

N.Br./maglaj.net