Subota , 27. Jul, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Završena liga Saveza sportsko-ribolovnih društava ZDK

img

U organizaciji SSRD ZDK, u Maglaju je na rijeci Bosni održano završno, III kolo Lige SSRD ZDK, a domaćin je bio SRK „Bosna“. Liga i sama završnica okupila je 60 ribara, odnosno 10 ekipa iz 7 udruženja. Nakon održana tri kola lige SSRD ZDK ostvareni su slijedeći rezultati:

EKIPNI PLASMAN:

1. SRK "Jelah" Tešanj I

2. SRK "Bosna" Maglaj II

3. UGSR "Bistro" Zenica

POJEDINAČNI PLASMAN:

1. Nermin Piknjač SRK "Jelah" Tešanj

2. Amir Spahić SRK "Bosna" Maglaj

3. Nedžad Hodžić SRD "Bosna" Žepče

Prvoplasiranim takmičarima priznanja su uručili ministri u Vladi ZDK Adnan Sirovica, ministar za boračka pitanja i Vinko Marić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. „Ministarstvo za boračka pitanja izdvojilo je sredstva za osobe sa invaliditetom iz ribarskih udruženja Maglaja i Žepča, što je iskorak u odnosu na dosadašnju praksu jer smo ove godine prvi put izdvojili sredstva za ovu namjenu, tako da odlazak na međunarodna takmičenja za osobe sa invaliditetom nije upitan“, kazao je u Maglaju ministar Adnan Sirovica. Nakon završnog kola kantonalne lige u sportskom ribolovu, Vinko Marić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu obećao je da će nastaviti saradnju sa ribarskim udruženjima. „Ove godine smo izvršili poribljavanje u rijeci Bosni i planinskim rijekama kod Breze i Vareša, a opredjeljenje Vlade ZDK je da još intenzivnije radimo na očuvanju okoliša, u čemu ribari mogu mnogo pomoći“, dodao je ministar Marić.

Takođe, najstariji član SRK „Bosna“ Maglaj Hamdija Kendić zahvalnice za podršku klubu uručio je Mirsadu Mahmutagiću, načelniku općine te ministru Vinku Mariću za za podršku rada Saveza udruženja sportskih ribolovaca ZDK.

 

N.Br./maglaj.net