Ponedeljak , 17. Jun, 2024

KULTURA - CULTURE

Javni poziv mladim pjevačima za prijavu za učešće na Festivalu “Studentsko ljeto” 2024. Maglaj, BiH

img

Organizacioni odbor Festivala „Studentsko ljeto.“ 2024. raspisao je  JAVNI POZIV mladim pjevačima za prijavu za učešće na Festivalu „Studentsko ljeto.“ 2024.  koji se već 52 godine održava u Maglaju (BiH).

Pozivamo zainteresovane mlade pjevače iz cijele regije u konkurenciji narodne i zabavne muzike, od 17 do 30 godina starosti, da se prijave za učešće na Festivalu „Studentsko ljeto.“ 2024. koje će se održati  30.08.2024. godine - veče narodne muzike i  30.08..2024. godine - veče zabavne muzike u Maglaju. Učesnici nastupaju u konkurenciji koju odaberu, narodna ili zabavna muzika.

  • *Uz prijavu, koja treba sadržavati kraću biografiju i kontakt podatke, obavezno je dostaviti ogledni snimak kompozicije koju će učesnik izvoditi, uz obaveznu naznaku tonaliteta i verziju pjesme. Kompozicije mogu biti i autorske (koje su već prepoznatljive javnosti) ili već izvođene, jer se na ovom Festivalu se isključivo ocjenjuje interpretacija. Pjesme trebaju biti prepoznatljive publici. Prednost imaju interpretatori sevdalinke ili kompozicije u duhu sevdalinke u konkurenciji narodne muzike, a odnosi se na izvođače iz BiH.

 

  • *Na Festivalu se sve kompozicije izvode uživo, bez plejbeka i matrice i sve izvođače prati veliki festivalski orkestar.

 

Stručna komisija Organizacionog odbora Festivala odabrat će  potreban broj izvođača, nakon čega se raspisuju aranžmani za orkestar. Organizator Festivala zadržava pravo za javna izvođenja, snimanje i reprodukciju svih izvedenih pjesama.

 

  • *Troškove učešća na festivalskim večerima (samo učesnicima Festivala), koji obuhvataju smještaj snosi Organizator, dok za učesnike izvan BiH Organizator snosi troškove i prijevoza prema Pravilniku Festivala.

 

Izvođače ocjenjuju Stručni žiri, Žiri novinara i publika, nakon čega će biti proglašeni nagrađeni najbolji interpretatori, odnosno po tri interpretatora u obje konkurencije po ocjeni žirija i glasova publike. Sve nagrade su novčane.

 

Rok za prijavu za učešće na Festivalu je 2. juni 2024. godine do 23:59h.

 

Prijave slati na e-mail:

-studentskoljetomaglaj@gmail.com,

-benjaminhasanic@gmail.com

 

 

Kontakt osoba za sve informacije je Benjamin Hasanić (+38762/386-676)

 

 

 

 

Organizacioni odbor Festivala