Subota , 27. Jul, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

COLOR MEDIA Fojnica i FINE LIFE Maglaj pobjednici ovogodišnjeg Memorijalnog turnira ''Jasenko Softić'' (FOTO)

img

Na pješčanom terenu kod Sportske dvorane, proteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog kluba Maglaj odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Turnir je i ove godine ponudio izuzetno kvalitetne i uzbuljive susrete, a odigrano ih je više od 50 u obje konkurencije. Učestvovalo je 25 ekipa. Organizuje se u čast prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka a zatim i dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj. 

Sudeći prema utiscima većine učesnika, turnir u Maglaju jedan je od najkvalitetnijih u BiH, a posebno su imali samo riječi hvale za dodatno opremanje terena i nove sadržaje.

Pobjednik ovogodišnjeg Memorijalnog turnira u odbojci na pijesku "Jasenko Softić" u konkurenciji žena je ekipa COLOR MEDIA Fojnica, za koju su nastupale Jelena Šakotić i Sanja Vujinić. Drugo mjesto osvojila je ekipa Caffe bar Piccadilly (Aleksandra Vujačić i Tamara Džapa), dok je treće mjesto pripalo ekipi Caffe bar Retro (Ena Halilović i Amra Mustabašić).

Prvo mjesto u konkurenciji muškaraca osvojila je ekipa "FINE LIFE MAGLAJ" u sastavu Nenad Šormaz i Stefan Mirković, drugo mjesto pripalo je ekipi "HERCEG doo" koju su činili Kenan Fejzić i Vedad Abdulahović, dok su turnir na trećem mjestu završili Dušan Kuzmanović i Borko Ilić, članovi ekipe "Cafeterija TABASCO".

 

maglaj.net