Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Premijerka Mehmedić čestitala 8. mart - Međunarodni dan žena

img

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić, u ime Vlade i u svoje lično ime, uputila je čestitku za 8. mart - Međunarodni dan žena, u kojoj se navodi:

- Ravnopravnost žene, društvena, ekonomska i politička prava temeljna su prava i vrijednosti demokratskog svijeta, kojima i naše društvo teži. Ona se ne smiju prepoznavati samo u pravnom smislu, nego se moraju uspješno ostvarivati u svim sferama društva. Moramo svi zajedno raditi na razbijanju predrasuda i stereotipa, koji su još uvijek prisutni u našem društvu.

Ponosna sam što sam prva premijerka i što predvodim Vladu koja ima četiri ministrice, što je najveći broj žena u Vladi otkako postoji Zeničko-dobojski kanton. Obaveza svih nas je da nastavimo djelovati u pravcu postizanja rodne ravnopravnosti i jačanja položaja žena u našem društvu. To je jedna od temeljnih politika Vlade.

Žene su svojim trudom i požrtvovanošću pokazale da su stub porodice i našeg društva. Zato moramo nastaviti graditi okruženje u kojem će žene i muškarci biti ravnopravni i graditi društvo jednakih šansi - u kojem će žene biti ekonomski osnažene, jednako plaćene za iste poslove, više angažovane u politici i društvenom životu.

U toj borbi imaju i imat će punu podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Sretan Vam 8. mart - Međunarodni dan žena.

 

Amra Mehmedić, premijerka Zeničko-dobojskog kantona