Ponedeljak , 17. Jun, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Željko Ninčić iz legendarne ''Audicije'' nastupa u Maglaju s predstavom ''Ero sa ovoga svijeta'' (VIDEO)

img

Glumac i autor Željko Ninčić kojeg publika najviše pamti po ulozi Marinka Ćutuka, izvest će svoju stand up predstavu "Ero sa ovoga svijeta" u kino-sali "Sarah Bernhardt" Doma kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj 05.02.2023. u 19,00 sati.

Ljubitelji "Audicije" i bh. humora, Željka Ninčića najbolje pamte po Davoru Stevanoviću i recitaciji o keruši i sedam malih kučića, zatim po Marinku Ćutuku, iz "Nove Audicije", koji je "ćetri sata ćamio ćekajući" i kao Veselog Bosanca s njegovim čuvenim "Primi me".

Ninčić sam za sebe kaže da je "Ero sa ovoga svijeta", pa se tako zove i predstava.

Ovo je po prvi put da Ninčić radi stand up varijantu gdje se gledaoci mogu prisjetiti kultnih momenata legendarne predstave kao i novih autorskih kreacija.

U predstavi se pojavljuju: Marinko Ćutuk, Hercegovac koji govori o svojim utiscima i doživljajima s audicija širom regiona, kao i svom odnosu prema današnjim događanjima i ljudima i svim promjenama koje se dešavaju.

Drugi lik, Veseli Bosanac, koji također spominje svoje iskustvo s audicije, ali se najviše osvrće na svoj status izbjeglice, kao i iskustvo iz Kanade, gdje je proveo jedno vrijeme i pravi paralelu ta dva svijeta.

U predstavi Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćeno s uvijek prisutnim suvremenim događanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u stand up varijanti.

Upravo ta monološka forma daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i humora nisu do sada doživjeli.
maglaj.net