Srijeda , 08. May, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Načelnik Mahmutagić odustao od mandata u Skupštini ZDK

img

Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić nije prihvatio mandat u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a u obraćanju javnosti je kazao da je bio pod brojnim pritiscima centara moći.

Mahmutagić je ovu odliku donio danas, a u obraćanju javnosti je kazao da je odbio prihvatanje mandata u Skupštini ZDK što mu je omogućavalo i eventualni ulazak u Dom naroda Parlamenta FBiH.

"Odlučio sam da ostanem na poziciji načelnika za što ste mi također dali ogromnu podršku, najveću u poslijeratnom periodu. To me obavezuje da radim u korist građana općine Maglaj i to ću činiti. Nastavljamo s daljim radom i novim projektima na cijelom području općine u skladu s kriterijima i prioritetima. Ovim činom sam odbio prihvatanje dobro plaćene pozicije bez pretjerane odgovornosti i pritisaka", kazao je Mahmutagić te dodao:

"Posljednjih dana sam bio izložen različitim pritiscima raznih centara moći kako bih donio odluku ili odluke koje su u interesu drugih politika i pojedinaca. Nisam podlegao pritiscima i želim nastaviti s odgovornim i transparentnim radom dok imam vašu podršku", zaključio je načelnik Maglaja kojeg će u Skupštini zamijeniti Jasminko Kapić.


maglaj.net