Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

JAVNI POZIV mladim i neafirmisanim pjevačima za prijavu za učešće na Festivalu ''Studentsko ljeto 2022'' Maglaj

img

Pozivamo zainteresovane, mlade i neafirmisane pjevače u konkurenciji narodne i zabavne muzike, od 17-30 godina starosti, da se prijave za učešće na Festivalu „Studentsko ljeto 2022“ koje će se održati 09.09.2022. godine- Veče narodne muzike i 10.09.2022. godine- Veče zabavne muzike u Maglaju.


Uz prijavu, koja treba sadržavati kraću biografiju  kontakt podatke, obavezno je dostaviti demo snimak kompozicije koju će učesnik izvoditi sa originalnim tonalitetom. Kompozicije  mogu biti autorske ili već izvođene, jer na ovom Festivalu se isključivo ocjenjuje interpretacija, a prednost imaju interpretatori sevdalinke ili kompozicija u duhu sevdalinke u konkurenciji narodne muzike.


Na Festivalu se sve kompozicije izvode uživo, bez plejbeka i matrice i sve izvođače prati festivalski orkestar, tako da izvođači ne mogu imati vlastitu muzičku pratnju.


Stručna komisija Organizacionog odbora Festivala će odabrati potreban broj izvođača.
Organizator Festivala zadržava pravo za javna izvođenja, snimanje i reprodukciju svih izvedenih pjesama.


Troškove učešća na festivalskim večerima (samo učesnicima festival), koje obuhvataju prijevoz, smještaj i ishranu snosi Organizator.


Izvođače ocjenjuju Stručni žiri, Žiri novinara i publika, nakon čega će biti proglašenii nagrađeni najbolji interpretatori, odnosno po tri interpretatora u obje konkurencije po ocjeni žirija i glasovima publike.

Rok za prijavu za učešće na Festivalu je 01. juli 2022. godine.

Prijave se mogu slati na e-mail: studentsko.ljeto@maglaj.ba, benjaminhasanic@gmail.com ili na adresu Općina Maglaj-Organizacioni odbor Manifestacije „Studentsko ljeto 2022“, Viteška broj 4, 74 250 Maglaj.

Kontakt osoba za sve informacije je Benjamin Hasanić, tel: 062/386-676.


 
(Organizacioni odbor Manifestacije)