Subota , 27. Jul, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Maglajski nogometni klubovi odigrali ligaške i prijateljske mečeve

img

Proteklog vikenda odigrani su susreti prvog kola Prve lige Federacije BiH.

Na gostovanju u Bihaću ekipa BFK „SIMM BAU“ remizirala je sa ekipom NK „Jedinstvo“. Za ekipu iz Kosove golove je postigao Vintonji.

Odigrani su i prvi mečevi u Omladinskoj ligi Federacije BiH – grupa Centar 2 u sezoni 2023/2024. Na gradskom stadionu kadeti i juniori NK „Natron“ ugostili su selekcije FK „Vitez“. Susret kadetskih selekcija okončan je rezultatom 4:5, a juniori „Natrona“ slavili su pobjedu 1:0.

Selekcije BFK „SIMM BAU“ gostovale su u Vitezu – ekipama NK „Vitez“. Susret kadetskih selekcija završen je bez golova, dok su juniori BFK „SIMM BAU“ slavili pobjedu od 3:0, a u listu strijelaca upisali su se: Vehabović, Sadiković i Kapić.

U danima vikenda odigrane su i tri prijateljske utakmice pred početak nove sezone u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH – grupa Centar i Nogometnoj ligi ZDK.

Nogometaši „Natrona“ slavili su 3:2 u duelu sa ekipom NK „Doboj Istok“ Klokotnica. Za „Natron“ dva gola je postigao Kadušić, a treći pogodak bio je autogol.

U nedjelju je ekipa „Moševca“ na gradskom stadionu u Maglaju ugostila tim „Borca“ iz Tetova. Slavili su Moševljani rezultatom 2:1.

Ekipa „Novog Šehera“ u Makljenovcu je pobijedila domaći „Proleter“ 4:3, a golove za „Novi Šeher“ postigli su Bašić, Pepelar, Husukić i Tutan.

 

N.Br./maglaj.net