Subota , 27. Jul, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

I NK Moševac sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu (FOTO)

img

U KLUBU VJERUJU DA ĆE MLADA I POLETNA EKIPA, UZ NOVOG TRENERA, OSTVARITI ZACRTANE CILJEVE

I Nogometni klub „Moševac“, član Druge federalne nogometne lige Centar, priprema se za novu sezonu. Pripreme su počele 7. jula, odvijaju se uglavnom na terenu u Moševcu, a ekipa je odigrala i nekoliko pripremnih utakmica, kako bi spremna dočekala 20. august kada i zvanično počinje nova sezona.

Ekipa, stručni štab i uprava priželjkuju puno bolji plasman od onog koji je ostvaren na kraju sezone 2021/2022. a to je 11. mjesto, što je i najlošiji plasman otkako se NK „Moševac“ takmiči u Drugoj ligi - Centar. Završetak sezone za Upravu nije značio prekid aktivnosti. Izvršena je rekonstrukcija ekipe, a angažovan je i novi trener. Puno je mlađih igrača, ali to je opredjeljenje Uprave da se gleda na duže staze. „Osjetilo se zasićenje u ekipi i morali smo izvršiti rekonstrukciju. Imamo kvalitetnog trenera Vahida Mujagića koji može zadovoljiti ambicije Uprave, on posjeduje UEFA A licencu, ima iskustva i kao i igrač i kao trener. Vjerujem da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve za ovu sezonu i da će trener Mujagić zajedno sa ovom mladom ekipom na kraju sezone postići dobar rezultat“, naglasio je član Uprave Edib Delić.

Sve potrebe kluba finansiraju se zahvaljujući sredstvima Kantona, općine, a posebno sponzora – privrednika i naravno dijaspore. „Dva puta godišnje organizujemo donatorsko veče za NK 'Moševac' a ovih dana održaće se i ljetna donatorska večer, kada je naša dijaspora tu, da se družimo, upoznamo ih sa našim aktivnostima a oni koji žive i rade daleko od rodnog Moševca, uvijek nam pomognu“, priča Delić i nastavlja. „Nismo nikome dužni, sve je ispoštovano i prema igračima i prema 'trećim licima'. Nastavljmo rad u novoj sezoni bez ikakvih problema. Puno je sponzora koji su uz klub, domaćih privrednika ali i onih uspješnih u inostranstvu, a porijeklom su sa ovog područja. Hvala im svima, a što nas je više lakše je izdvojiti finansijska sredstva neophodna za funkcionisanje kluba“.

Uz predan rad, trener Mujagić očekuje i dobre rezultate

Ekipu će sa klupe predvoditi iskusni Vahid Mujagić, nekada vrsni nogometaš, a danas trener. Trener Mujagić naglašava da je prvi cilj dobro fizički spremiti ekipu za sve izazove koji je očekuju. „Imamo mladu i kvalitetnu ekipu, uz predan rad očekujem i dobre rezultate. Većina igrača je savjesna, ali ima i nekoliko izuzetaka. Ti igrači moraće mijenjati svoje navike iz prošlosti. Očekujem da ćemo to u budućnosti ispraviti, a ukoliko neko ne bude mogao odgovoriti svim obavezama, tražićemo nove igrače. Želimo ekipu koja je prvo disciplinovana, da su dobri ljudi, a od takvih očekujemo i dobre rezultate“, kazao nam je trener Vahid Mujagić.

U proteklom periodu ekipa „Moševca“ učestvovala je na dva turnira u Buzić Mahali i u Kosovi, a oba turnira završili su kao trećeplasirani. Trener Mujagić ističe da mu je drago što su turniri završeni kako jesu. „Zna se ponekad desiti da se zavaramo sa nekim rezultatim u pripremnom dijelu, pa rezultatom nisam opterećen. U prvom kolu čeka nas ekipa zavidovićke 'Krivaje'. I naš protivnik ima mladu i prespektivnu ekipu, slični smo po kvaliteti. Očekuju nas još dvije prijateljske utakmice, nakon „Žepča“ i susret sa ekipom „Steel City“ iz Zenice“, rekao nam je trener Mujagić i nastavio. „Jako sam zadovoljan saradnjom sa Upravom i mislim da je ovo klub sa najboljom Upravom u ovoj regiji. Čine je odgovorni, pošteni i dobri ljudi, i nemam nikakvih primjedbi na njihov rad“.

Na dva turnira ekipa osvojila dva treća mjesta

Pored osvajanja trećeg mjesta na 18.Memorijalnom turniru „Buzić Mahala 2023“ i 25.Memorijalnom turniru „7 VIS-ovih ljiljana“, ekipa „Moševca“ imala je i dva najbolja pojedinca – Kaknjo Hanana – najgolmana (Buzić Mahala) i najboljeg strijelca Samira Skomorca (Kosova). Član ekipe Samir Skomorac, jedan od onih igrača sa najdužim stažom, a u prošloj sezoni bio je opterećen povredama.

Zbog teške povrede koljena u ekipu sam se vratio nakon sedmog, osmog kola. Veći dio sezone bilo je dobro, ali kako je vrijeme odmicalo mi smo padali s formom. Da li je razlog zasićenost ekipe koja je dugo bila na okupu ili nešto drugo, uglavnom naša igra nije bila ni blizu onoga za što smo bili sposobni. Rezultiralo je to lošim, 11.mjestom“, rekao nam je Skomorac i nastavio. „Došlo nam je puno novih, mladih igrača, a za sada pripreme teku odlično. Najbitnije je da nema povrijeđenih igrača. Atmosfera je odlična, trudimo se da se što bolje uigramo za novu sezonu“. Već treću sezonu na golu „Moševca“ biće Hanan Kaknjo. Na turniru u Buzić Mahali proglašen je za najboljeg golmana. Nagradu kaže dijeli sa svojim saigračima, jer svi su podjednako zaslužni. „Pripreme teku dobro i mislim da radimo odlično. Jeste da je došlo dosta novih igrača, ali rekao bih da je ostao kostur ekipe. Mi smo ovdje s ciljem, napadamo da budemo što bolji, pa ako budemo mogli i u Prvu ligu. Znamo s kojom ekipom otvaramo sezonu – 'Krivajom', i oni su se dosta pojačali kao i mi. Mi idemo na pobjedu kao i u svaku utakmicu“, završio je oprimistično Hanan Kaknjo.



N.Br./maglaj.net