Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Kapitenu RK Maglaj Alenu Ridžalu nagrada ''Aladin Delić ZELA'' (FOTO)

img

FOTO: Edin Kendić

U subotu je u maglajskoj sportskoj dvorani odigran susret 29.kola BH TELECOM Premijer rukometne lige BiH, a ekipa RK „Maglaj“, u posljednjem susretu ove sezone pred domaćim navijačima, savladala ekipu RK „Bosna Ekoenergija“ Visoko 33:26.

Ovaj susret bio je posvećen vatrenom navijaču Romantičara Aladinu Deliću Zeli, od čije je smrti prošlo 7 godina, a po prvi put dodijeljena je nagrada publike koja nosi njegovo ime. Na zvaničnoj FB stranici Rukometnog kluba „Maglaj“ moglo se glasati za igrača koji je svojim odnosom prema klubu, utakmicama, zaslužio ovu nagradu, a nakon što je istekao rok predviđen za glasanje, Haso Čosić i Alen Ridžal imali su isti broj glasova – po 154. Presudni glas dala je porodica Delić, koja je glas za prvu nagradu „Aladin Delić Zela“ dala kapitenu Alenu Ridžalu.

Subotnji susret bila je prilika i da se članovima mlađih selekcija RK „Maglaj“ dodjele medalje koje su osvojili u okviru ORL Sjever. Sve četiri selekcije RK „Maglaj“ osvojile su medalje i po tome je klub jedinstven u ovom takmičenju. Članovi selekcije 2012.godište okitili su se srebrnim medaljama, kao i članovi selekcije 2008.i mlađi.

Bronzane medalje osvojili su članovi selekcija 2010. i 2006.i mlađi.




N.Br./maglaj.net