Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

U Mostaru se okupili potencijalni kadetski rukometni reprezentativci, među njima i Maglajlija Emir Delić (FOTO)

img

U nedjelju je u Sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru organizovano jednodnevno okupljanje potencijalnih članova kadetske reprezentacije BiH. SRK Zrinjski je bio domaćin prvog okupljanja odnosno prvih probnih treninga kadetske reprezentacije na koji se odazvalo 59 igrača.

Zrinjski je za potrebe BiH reprezentacije ustupio dvoranu i sve resurse potrebne za treninge, fizioterapeut i trener golmana Zrinjskog bili su na raspolaganju stručnom štabu, a uz pomoć sponzora i prijatelja kluba je osigurano spavanje za rukometaše koji su imali duga putovanja te ručak za sve učesnike. Među njima je bio mladi i talentovani član Rukometnog kluba „Maglaj“ Emir Delić, što je svakako priznanje za sav njegov višegodišnji trud i rad.

Selektor Alen Hadžić i trener Andrej Bošnjak odradili su sa mladim rukometašima tri treninga, jer su bili podijeljeni u tri grupe, a odigrano je i isto toliko trening utakmica. Prvo okupljanje je proteklo uspješno a selektor Alen Hadžić i trener Andrej Bošnjak najavljuju da će pokušati organizirati okupljanje i narednu nedjelju ukoliko neki od klubova bude raspoložen da slijedi primjer Zrinjskog i bude domaćin okupljanja.

 

maglaj.net