Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

U subotu se odigrava turnir u mini rukometu ''Maglaj 2023'' (FOTO)

img

U SUBOTU PRAZNIK RUKOMETA U MAGLAJU

Naš grad će u subotu biti domaćin turniru u mini rukometu za dječake i djevojčice godišta 2012. i mlađi „Maglaj 2023“. Kako su najavili organizatori na turniru će učestvovati 22 ekipe iz 12 gradova Bosne i Hercegovine, a pokrovitelji turnira su Rukometni savez ZDK i Misija OSCE u BiH. Na turniru učestvuju selekcije RK Kozara Kozarska Dubica, RK Sloboda Tuzla, RK Konjuh Živinice, RK Žepče, RK Gradačac, RK Perihil Brčko, RK Krivaja Zavidovići, RK Gračanica , RK Bosna Visoko, RK Sloga Doboj i RK Maglaj te selekcije djevojčica RK Krivaja Zavidovići i RK Lukavac.

Drago mi je da nastavljamo tradiciju, prošle godine smo imali 18, a ove godine za turnir su se prijavile 22 ekipe koje će biti podijeljene u četiri grupe. Pobjednici grupa prolaze dalje u polufinale, a najbolje ekipe u završnicu. Rezultat je i ovaj put u drugom planu, u naš grad dolazi puno dječaka i djevojčica, imaće priliku da se upoznaju i druže, najvažnije je da cijeli turnir protekle bez povreda mladih rukometaša i rukometašica, da djeca budu zadovoljna, a ovo će u isto vrijeme biti promocija Kluba, Škole rukometa i samoga grada. Nadamo se da će naši gosti iz Maglaja otići zadovoljni. Žao nam je što se u isto vrijeme održava turniri i u Ljubuškom, da nije tako i Izviđač bi učestvovao na turniru u Maglaju, a za učešće je bila planirana i ekipa mostarskog Zrinjskog. Ipak, prezadovoljni smo brojem ekipa koje učestvuju na našem turniru. Pozivam sve ljubitelje sporta, a posebno rukometa, da dodju u sportsku dvoranu i bodre ekipe učesnice turnira u mini rukometu“, izjavio je pred turnir Samir Smajlagić, koordinator Škole rukometa RK „Maglaj“.

Planirano je da se tokom turnira odigra 59 susreta, a prvi se igra već od 9 sati. Finalni susret trebao bi se igrati u kasnim popodnevnim satima. Organizatori su za najbolje ekipe i pojedince osigurali nagrade i priznanja. Da podsjetimo, turnir je prošle godine osvojila selekcija RK Maglaj koja je u finalu savladala Slogu iz Prnjavira, treće mjesto osvojila je selekcija RK Kozara, a na četvrtom mjestu turrnir je okončala selekcija RK Borac.


N.Br./maglaj.net