Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Ekipa Auto otpad FM iz Begovog Hana pobjednik 60. MMNT ''Natronovi branioci Maglaja'' (FOTO)

img

Susretima koji su odlučivali o konačnom poretku te dodjelom nagrada i priznanja završen je 60. Memorijalni malonogometni turnir „Natronovi branioci Maglaja“ kojim se od zaborava čuva sjećanje na sve nekadašnje igrače Nogometnog kluba „Natron“ koji su za slobodu ovoga grada dali ono najvrijednije što su imali. Organizatori su se potrudili da sama završnica bude spektakularna i uz nastup dvoje mladih i talentovanih Maglajlija – Benise Hasić i Mirze Karabegovića. Generalni pokrovitelj turnira bila je općina Maglaj, a organizaciju su pomogli brojni sponzori i prijatelji turnira. U proteklih dvadesetak dana, koliko je trajao turnir, obradovani su i brojni posjetioci nagradama sponzora, a glavna nagrada bila je vikend u Neumu.

Postignuto 280 golova

Na turniru koji je trajao 19 dana učestvovalo je 28 ekipa iz Maglaja, Zenice, Žepča, Zavidovića, Novog Šehera, Doboja, Tešnja. Ekipe su bile vrlo kvalitetne, a igrači vrsni poznavaoci i malog i 'velikog' nogometa. Odigrano je 58 utakmica i postignuto 280 golova. Turnir je pratilo oko 8.000 gledalaca, dodjeljeno je pet crvenih kartona, a organizatori ističu da je sve proteklu u duhu fair play-a. Pravdu na turniru dijelili su Eldin Hibović, Elman Čolak te Kenan Bekrić i Armin Mulabdić koji su sudili u dvije posljednje utakmice na turniru.

Nagrađene ekipe i pojedinci

U susretu za treće mjesto ekipa Struga Building je sa 7:2 pobijedila ekipu Stolarija FAMM, a u finalu ekipa Auto otpad FM bila je bolja od ekipe Nargila bar Ask/Non Stop Maglaj sa 7:4. Ekipi pobjednici turnira pripala je nagrada od 3.000 KM prijelazni i pehar u trajno vlasništvo, a drugoplasiranoj, trećeplasiranoj i četvrtoplasiranoj ekipi 1.500 KM, 1.000 i 400 KM te pehari. Pehare pobjedničkoj ekipi uručio je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, koji je i zatvorio ovogodišnji turnir. „Iskrene čestitke svim ekipama na borbenosti, organizatorima na svemu što se moglo vidjeti proteklih dana. Nadam se da se vidimo na narednom turniru u našem dragom Maglaju“, kazao je načelnik Mahmutagić. „Imali smo velike ambicije jer već nekoliko godina učestvujemo na turniru, budemo zaustavljeni u četvrtfinalu, polufinalu, jednom smo igrali i finale, a evo ove godine, hvala Bogu došli smo do samog kraja turnira. Kvalitet igrača bio je fenomenalan, bilo je i reprezentativaca, utakmice su bile kvalitetetne i pune naboje, baš onako kako to i zaslužuje maglajska publika. Turnir odlično organizovan i sve pohvale organizatoru“, kazao nam je trener pobjedničke ekipe Vedad Mujčinović. Nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira: strijelac Nasir Hodžić (ekipa Struga Building), golman Venes Huskić (ekipa Auto otpad FM) te igrač Alija Bajrić (ekipa Auto otpad FM).

Na čelu organizacionog odbora 60. MMNT „Natronovi branioci Maglaja“ bio je Miralem Karabegović, a uz njega i Anes Pašić, Adnan Smailbegović, Mustafa Gračić i Nihad Mulić, organizaciju su pomogle i Arnela Tumbić, Daina Bešić i Senaida Spahić, te vrijedni sportski radnici koji su vodili zapisnički sto i razglas. „Hvala svim igračima i ekipama, hvala svima koji su učestvovali u organizaciji turnira i mislim da smo uradili dobar, lavovski posao. Vidjelo se to posebno tokom polufinalne i finalne večeri kada smo se potrudili da to bude spektakulrano. Zadovoljni smo bili i kvalitetom ekipa i posjetom, jer treba naglasiti da se u ovom periodu igra još nekoliko kvalitetnih turnira u okolnim sportskim sredinama“, kazao nam je Miralem Karabegović, predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg turnira. Inače, završnica turnira bila je prilika i da se predstave mladi Sportinaši u okviru projekta „Fudbal je naša zajednička igra“.




N.Br./maglaj.net