Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Počeo 60. Malonogometni turnir ''Natronovi branioci Maglaja'' (FOTO)

img

EKIPE U UTRCI ZA NAGRADNI FOND OD 6.000 MARAKA

Rijetko se koja sportska manifestacija u našoj zemlji može pohvaliti sa tako dugom tradicijom kao što je malonogometni turnir u Maglaju. Turnir se ove godine održava po 60.put, a njime se od zaborava čuva i sjećanje na sve nekadašnje igrače Nogomentog kluba „Natron“ koji su za slobodu ovoga grada dali ono najvrijednije što su imali.

Za turnir se prijavilo 28 ekipa

Svečanost otvaranja turnira počela je nastupom Malog hora Osnovne škole „Maglaj“ pod dirigentskom palicom Esene Ruvić i uz rođendansku tortu koju su pripremile vrijedne ruke Sedžide Bećirović, vlasnice „Brzo, ukusno i fino“, jednog od sponzora turnira. Početni udarac na turniru izveo je Ekrem Suljaković, vijerni navijač NK „Natron“. Organizacioni odbor, na čijem je čelu Miralem Karabegović, vrijedno je radio proteklih dana kako bi turnir protekao na najbolji mogući način i u duhu far playa. Za turnir se prijavilo 28 ekipa iz Maglaja, Zenice, Žepča, Zavidovića, Novog Šehera, Doboja, Tešnja. „U prvoj fazi takmičenja svake večeri igraće se po tri utakmice, a grupna faza završava se u prvim danima januara kada će biti izvučeni parovi eliminacione faze turnira. Ekipe su vrlo kvalitetne, a igrači vrsni poznavaoci i malog i 'velikog' nogometa. Sigurno je da ćemo tokom turnira gledati atraktivne susrete“, kazao nam je Karabegović i dodao. „Generalni pokrovitelj turnira je općina Maglaj na čelu sa načelnikom Mirsadom Magmutagićem, a organizaciju su pomogli i brojni sponzori. Veliko hvala Arneli Tumbić, Daini Bešić i Senaidi Spahić, koje su također nesebično pomogle organizaciju turnira, animirale sponzore, osigurale niz nagrada i potrudile da kulturno-zabavni program turnira bude dostojan ovog velikog jubileja. Za posjetioce turnira pripremili smo brojna iznenađenja, nagradna putovanja, paketiće za najmlađe ali i druge nagrade sponzora turnira. Puno je razloga da svake večeri dok traje turnir dvorana bude puna i veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju turnira. Planirali smo i organizaciju izložbe fotografija kojom ćemo se prisjetiti nekadašnjih turnira i asova malog nogometa“. Prvi susret na 60. Memorijalnom malonogometnom turniru odigrale su ekipe „Stari grad“ i „Struga building“. „Nekoliko igrača ove ekipe, koji igraju i mali i veliki nogomet, učestvuje svake godine na turniru, ali pod drugim nazivom. Idemo da osvojimo turnir, to nam je ambicija. Znači ovaj turnir i za formu nas igrača, jer duga je pauza izmedju dvije polusezone“, kazao nam je Mustafa Mandžuka, kapiten ekipe „Struga building“. Ekipa „Stari grad“ tradicionalno učestvuje na Natronovom turniru. „Ambicije su nam što bolji rezultat i da igramo za publiku od koje imamo veliku podršku. Poručujem publici da prate utakmice na turniru, da se dobro zabave i gledaju lijep i atraktivan mali nogomet“, rekao je Ahmed Mušinović iz ekipe „Stari grad“.

Titulu brani ekipa Nargila bar „ASK“

Nagradni fond turnira je 6.000 KM. Tri najbolje ekipe dobiće novčane nagrade i pehare, a prvoplasirana ekipa i veliki prijelazni pehar. Nagrade su osigurane i za najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira. Titulu osvojenu prošle godine brani ekipa Nargila bar „ASK“ koja je u finalu savladala ekipu Stolarija „FAMM“. Na 60. Malonogometnom turniru „Natronovi branioci Maglaja“ pravdu će dijeliti Armin Mulabdić, Elman Čolak i Eldin Hibović.





N.Br./maglaj.net