Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Sportski vikend: Rezultati maglajskih klubova

img

Tokom vikenda odigrani su susreti trećeg kola Premijer lige BiH za rukometaše. U Vogošći je domaći tim savladao ekipu Maglaja 32:17. U srijedu Romantičari igraju zaostali susret drugog kola, a na parketu maglajske sportske dvorane dočekuju ekipu RK Izviđač CO iz Ljubuškog. Susret se igra od 19 sati.

U subotu i nedjelju odigrano je osam mečeva 7. kola Prve federalne nogometne lige.

BFK SIMM BAU je sa gostovanja donio puni plijen, a u Hadžićima su savladali domaći Radnik 1:0. I u narednom kolu ekipa iz Kosove igra gostujući meč i to u Goraždu.

Ekipe Druge federalne nogometne lige – Centar, odigrale su susrete 7.kola. Oslabljeni tim Natrona poražen je u komšijskom derbiju od zavidovićke Krivaje 1:0.

Moševac je na gradskom stadionu sa ubjedljivih 3:0 savladao ekipu Baton. U narednom kolu Natron dočekuje zenički Čelik, a Moševac gostuje Borcu iz Jelaha.

U susretu 6. kola Kantonalne lige ZDK ekipa Novog Šehera je ugostila nogometaše Nemile. Susret je završen rezultatom 1:2.

Maglaj je bio domaćin trećeg kola Kantonalne lige u streljaštvu standard vazdušna puška i turnir u streljaštvu povodom manifestacije „Septembarski dani otpora“. Učestvovale su ekipe iz osam klubova, a najuspješniji su bili strijelci SK Tešanj, drugo mjesto pripalo je članovima SK Visoko a treći su bili domaćini – strijelci OSK Maglaj.

KUP Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za seniore i seniorke organizovan je u nedjelju. KUP BiH za kategoriju seniorki nije održan jer nije bilo zainteresovanih ekipa. Provedeno je takmičenje za seniore, a od pozvanih deset ekipa nastupilo je njih sedam. Domaćini takmičenja bilo je Sportsko ribolovno društvo ‘Smuđ’ iz Lukavca. Boje Bosne i Hercegovine iduće godine na Jadranskopodunavskom KUP-u, u skladu sa rezultatima, braniće ekipe ‘Jelah’ iz Tešnja, ‘Bistro’ iz Kaknja i ‘Bosna’ iz Maglaja, saopšteno je iz Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH.

Škola fudbala "Sportino MA", selekcija 2014. godište učestvovala je na Memorijalnom turniru "Harun Mujkić" u Zenici, gdje su došli do samog kraja i osvojili prvo mjesto. 


N.Br./maglaj.net