Utorak , 22. Oct, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Volonteri i volonterke iz Maglaja pomagali i ovog vikenda

img

U subotu je velika grupa volontera i volonterki iz naŝeg grada, njih 50-tak, boravila je području Konjica (Buturović Polje) gdje su radili na uklanjanju posljedica katastrofalnih poplava i klizišta koje su pogodile ovo područje. Kako je saopšteno, Udruženje „HAJR“ Maglaj podijelilo je ukupno 20.710 KM pomoći za poplavljena područja Jablanice, Konjica i Fojnice. Aktivisti udruženja uručili su 13 koverti sa po 400 KM, te jednu kovertu sa 200 KM.

Pored toga, zahvaljujući radnicima firme Excel koji su prikupili 3.100 KM, podijeljene su tri dodatne koverte osobama čiji su domovi pretrpjeli veliku štetu. Ukupno je u Konjicu podijeljeno 8.500 KM pomoći. „Naši volonteri su razgovarali s porodicama i direktno im uručivali pomoć, trudeći se da to bude dostojanstveno i diskretno. Ostatak dana smo proveli pomažući u čišćenju domova naših majki i djedova, koji su pretrpjeli štetu od poplava. Neka ih Uzvišeni nagradi za njihovu snagu i strpljenje“, saopšteno je iz Udruženja „Hajr“ Maglaj.

Službenici PS Maglaj i Odsjeka za administraciju Maglaj u subotu su bili u naseljima općina Jablanica i Konjic – Donja Jablanica i Buturović Polje. Oni su uručili novčanu pomoć svojim kolegama čija je imovina stradala u poplavama kao i za dvije porodice u mjestu Sionica. Takođe pomogli su i uklanjanje posljedica poplava i klizišta u selu Gorica (MZ Buturović Polje).
 



N.Br./maglaj.net