Nedjelja , 29. Sep, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U maglajskim srednjim školama održane svečane dodjele diploma

img

U Gimnaziji „Edhem Mulabdić“ i Mješovitoj srednjoj školi Maglaj održane su svečane dodjele diploma, a iz škola su ispratili učenike i učenice 50., odnosno 72. generacije. Ovim činom zatvoreno je jedno veliko poglavlje u njihovim životima. Jednako kao i učenici i učenice, bili su uzbuđeni njihovi profesori i profesorice koji su se u protekle tri, odnosno četiri godine potrudili da im daju neophodna znanja i vještine kako bi se što spremnije uhvatili u koštac s budućim izazovima.

U školama će i ove generacije pamtiti po njenim uspjesima u učenju, vannastavnim aktivnostima, projektima i takmičenjima, a iz škola su maturanti i maturantice ispraćeni riječima da će im vrata Gimnazije i Mješovite srednje škole uvijek biti otvorena. Mladi ljudi su ispraćeni u novi život, a sada slijede svoje snove. Učili su i sticali znanja iz različitih oblasti, ali neke od najvećih vrijednosti što će ponijeti iz ovih škola su međusobna podrška, prijateljstva, empatija, humanost itd.

Učenica generacije Gimnazije Lana Dakić

Na svečanoj dodjeli diploma jubilarnoj 50.generaciji gimnazijalaca atmosfera je bila ispunjena uzbuđenjem, emocijama i ponosom svih prisutnih. Iz ove škole u svijet su ispratili odvažne i nevjerojatno pametne mlade ljude koji će uskoro zakoračiti u svijet odraslih. Okupljenim su se obratili Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, te video porukom Majda Hadžizulfić, direktorica Gimnazije. Učenica generacije je Lana Dakić, a učenici sa Posebnim diplomama su: Jasmina Brkić, Jasmina Mustafić, Alma Alispahić, Tarik Šehović i Ahmed Bašić. „Vjerujem da sam svojim trudom i radom zaslužila ovu titulu, a svi mi koji nastavljamo svoje školovanje na različitim fakultetima pokazaćemo znanje koje smo stekli u ovoj školi. Ja lično planiram upisati Mašinski fakultet u Sarajevu“, kazala nam je Lana i dodala. „Ove četiri godine provedene u Gimnaziji pamtiću po lijepim iskustvima koje sam stekla, maturalnoj ekskurziji, po puno druženja i naravno mnogo prijatelja i prijateljica koje sam stekla u ove četiri godine. Susreta će biti i u narednim godinama, sigurno je da se nećemo zaboraviti“. Pored toga, učenicima Eli Lokmić, Lamiji Salkić, Benjaminu Markanoviću i Tariku Šehoviću dodjeljena su Priznanja za promociju i afirmaciju škole, kao i tehničku podršku.

Učenica generacije Mješovite srednje škole Jasmina Suljić

Dostojanstveno su iz Mješovite srednje škole ispratili učenike i učenice 72.generacije, a prigodan program bio je podijeljen u dva dijela. Program je bio podjeljen na dva dijela. U prvom dijelu, prisutnima su se obratile Samira Mujkanović, direktorica škole i Eldina Mehinagić, pomoćnik Načelnika, proglašena je Učenica generacije uz dodjelu diploma i zahvalnica. Učenica generacije je Jasmina Suljić, a u konkurenciji za ovo laskavo priznanje bili su i Sara Hadžišehić, Ademir Halilović, Tarik Mašić, Amar Đuhera i Edita Mujanović. „Ni sama ne vjerujem kako su ove četiri godine brzo prošle. Prelijepo je ovo iskustvo, predivna druženja, upoznavanje novih prijatelja, a posebno profesora koji su zaista divni ljudi. Ponosna sam sama na sebe što sam proglašena Učenicom generacije u svojoj školi. Nastaviću svoje školovanje na Saobraćajnom fakultetu, vjerujem da će biti uspješno kao i do sada“, ispričala nam je Jasmina.

Dodjeljene i diplome "Ponos generacije" za odličan uspjeh i primjerno vladanje tokom srednjoškolskog obrazovanja, a dobitnici su Hadžimehić Aner, Hajdić Anela, Lemešević Azra, Mujanović Edita, Muminović Ervina, Muratović Dalila, Gračić Bakir, Mehinagić Bakir, Mulahasić Hanis, Omić Šejla, Đuhera Amar, Husanović Adnan, Bašić Bakir, Hukić Ermin, Kurjaković Kadira, Šahman Nedim, Bašić Mejra, Delić Adna, Halilović Amina, Hasanić Mahir, Mehinagić Ismar, Mustafić Eldar, Ahmetović Samira, Bećirović Elma, Hukić Emina i Neslanović Erna. Zahvalnice za afirmaciju škole dobili su: Bradarić Sara, Hajdić Anela, Halilović Ademir, Lemešević Azra, Mehinagić Ramza, Muratović Dalila, Burajić Ismail, Čajić Admir,

Gajdić Almin, Hadžišehić Sara, Mehinagić Muamer, Bašić Emmre, Đuhera Amar, Husić Ahmed, Ruvić Tarik, Salkić Vanes, Skulić Nadina, Fetić Imran, Kapić Dželila,

Kurjaković Kadira, Mašić Zekija, Salatović Emrah, Suljić Jasmina, Hutinović Amel, Mušinović Ahmed, Omerović Nermin, Halilović Nedim, Mehinagić Ismar i Ruvić Armina.

 

N.Br./maglaj.net