Srijeda , 26. Jun, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Kompanija Natron-Hayat donirala transportni defibrilator Domu zdravlja Maglaj

img

Danas je Omer Egilmez, generalni direktor kompanije Natron-Hayat, donirao transportni defibrilator Domu zdravlja Maglaj u prisustvu svojih saradnika, Mirsada Mahmutagića, Općinskog načelnika Maglaj i Nejre Nalić-Medžić, direktorice Doma zdravlja Maglaj.

Ovo je veoma važan aparat za Dom zdravlja. Smatramo da će biti od velike pomoći i doktorima i pacijentima. Namijenjen je za poboljšanje rada i drago nam je što smo mogli donirati ovako nešto značajno, kako bi što bolje opremili ustanovu“, rekao je generalni direktor.

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, zahvalio se kompaniji Natron-Hayat na podršci i doprinosu.

Svaki projekat koji je u korist naših građana je svakako značajan.  Ova donacija će direktno služiti našim sugrađanima. Radi se o jednom vrlo kvalitetnom uređaju sa dosta prateće opreme, dakle sa mnogo načina korištenja. Ovo je prilika da poželim našim građanima dobro zdravlje i da u što manje slučajeva treba ovaj aparat“, istaknuo je Općinski načelnik.

Direktorica Doma zdravlja Maglaj uputila je zahvalnost kompaniji Natron-Hayat, kao i Općinskom načelniku Maglaj na velikoj podršci u radu.

Danas smo dobili jedan značajan, medicinski aparat. Radi se o defibrilatoru, dakle uređaju koji doslovno oživljava pacijenta. Neizmjerno smo zahvalni, jer imamo jako dobru koordinaciju Doma zdravlja,  Općinskog načelnika i naših domaćih firmi, dakle imamo podršku svih“, rekla je direktorica Nalić-Medžić.

 

(maglaj.ba)