Subota , 27. Jul, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglajski maturanti proslavili matursko veče (FOTO/VIDEO)

img

SRETNI SMO DA SMO IZNJEDRILI TAKVU MLADOST

Putem novih životnih izazova krenuli su maturanti i maturantice 72.generacije Mješovite srednje škole Maglaj i 50.generacije Gimnazije „Edhem Mulabdić“. Da je u Maglaju ipak moguća matura bez kiše, potvrdilo se to u petak u večernjim satima, kada je ispred objekta srednjih škola organizovan prigodan program i predstavljanje učenika i učenica završnih razreda sa svojim razrednicima i razrednicama.

Radost uspješnog završetka srednjoškolskog obrazovanja sa maturantima i maturanticama podijelili su njihovi roditelji, rodbina, prijatelji ali i brojni građani koji su ispratili defile mladosti i ljepote ulicama Maglaja. Ove generacije maturanata i maturantica ostaće upamćene i po tome što su veći dio svoga školovanja proveli u vrijeme pandemije. I pored svih poteškoća, izrasli su u dobre mlade ljude kojima se ponose u obje škole, a to su naglasile i direktorice Samira Mujkanović i Maida Hadžizulfić te im poželjele uspješnu odbranu maturskih i završnih ispita.

72.generacija maturanata ostaće u sjećanju svojih profesora i nastavnika kao jedna dobra, vrijedna, humana i uspješna generacija. O vašim upjesima svjedoče mnoge diplome, medalje, zahvalnice i druga priznanja koja ste osvojili na različitim kulturnim, sportskim i drugim takmičenjima, svjedoče vaša učešća u mnogim projektima na kojima se vrijedno radili zajedno sa svojim profesorima i nastavnicima koji su vam uvijek bili velika podrška. Krase vas i vaš volonterski i humnitarni rad po čemu ste bili prepoznatljivi. Vi ste pozitivan primjer budućim generacijama učenika. Zahvalni smo što smo iznjedrili takvu mladost i veoma smo ponosni na vas. Večeras vam upućujemo sve čestitke na uspjehu i završenom srednjoškolskom obrazovanju kroz koje ste promovisali sebe i svoju školu u najboljem svjetlu“, poručila je Samira Mujaknović, direktorica Mješovite srednje škole Maglaj.

Iz naše Gimnazije ispraćamo čestite ljude i dobre učenike. Potvrđuju to i njihovi rezultati na kraju nastavne godine sa srednjom ocjenom od 4,48. Oni su ponos svih nas. Četiri godine smo bili dio njihovih života, a oni naših. Dobro smo ih upoznali. Za njih smo se vezali, zavoljeli ih i sada smo iskreno tužni što odlaze. Izgradili su se, profilirali, spoznali svoja interesovanja, neko iz matematike i infromatike, historije, stranog jezika, umjetnosti ili pak sporta. Znali su nas često obradovati izvanrednim rezultatima, pregrštom diploma i zahvalnica, peharima i medaljama i zbog toga im veliko hvala. Hvala im što su diljem naše zemlje, pa i šire, pronijeli lijep glas o našoj školi, našem Maglaju a i samim sebi. S godinama su postali odgovorni, samosvjesni, plemeniti, humani i nadasve dobri ljudi, a nadam se da će takvi i još bolji ostati kročeći stazama svoje budućnosti. Hvala kolegama i kolegicama koji dugi niz godina odgajaju i obrazuju učenike naše škole i čine da budu ono što jesu“, kazala je na svečanosti Maida Hadžizulfić, direktorica Gimnazije „Edhem Mulabdić“.

Svi su maturantima poželjeli da budu zdravi, sretni i uspješni, da se hrabro bore sa svim životnim izazovima i ostvare svoje ciljeve, ne gubeći pri tome svoju ljudfskost, da uvijek budu optimisti čime god se bavili! Voditelji programa bili su Džejlana Gračić i Amar Hasanbašić, a muzičku čestitku uputila im je Melisa Mahmutagić. Na maturskoj zabavi izabrani su najljepši i najveseliji, a učenici generacije biće proglašeni na završnoj svečanosti dodjele diploma u obje škole.

 

N.Br./maglaj.net