Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Organizovan turnir u streljaštvu standard puškom: Najbolji rezultat imala Nadina Omerbašić iz Tešnja

img

U okviru manifestacije „Septembarski dani otpora Maglaj 92 – 95.“ Streljački klub osoba sa invaliditetom „Maglaj“ organizovao je turnir u streljaštvu - „standard vazdušna puška“.

Turnir je održan po ISSF pravilima i rezultati sa ovog turnira se boduju za drugo kolo Kantonalne lige. Najbolji rezultat imala je Nadina Omerbašić iz Tešnja sa upucana 393 kruga od 400 maksimalnih. Na ovom turniru je učestvovalo pet klubova sa ukupno 22 takmičara iz Tešnja, Zavidovića, Maglaja, Donjih Miljanovaca i Visokog.

Kod takmičarki najuspešnija je bila Nadina Omerbašić sa 393 kruga, a slijede Asima Halilović sa 361 i Emina Hafizović sa 327 krugova, sve tri iz Tešnja.

Kod takmičara Tešnjak Fadil Hadžan osvojio je prvo mjesto sa upucanih 367 krugova, slijedi Maglajlija Imad Hrnjičić sa 364 i Ahmed Makić iz Zavidovića sa 347 krugova. Ekipno prvo mjesto pripalo je ekipi Tešnja sa 1.121 krugom, slijede čalnovi SKOSI Maglaj sa 1.013 krugova te ekipa Zavidovića sa 980 krugova.

Za pobjedničke ekipe obezbjeđeni su pehari, a za najuspješnije u obje konkurencije diplome i medalje. Takmičenje je proteklo u fer i korektnom nadmetanju uz poštivanje svih mjera protiv virusa Covid 19. Prije početka turnira položeno je cvijeće na centralno spomen-obilježje šedima-poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Parku ljiljana.



N.Br./maglaj.net