Nedjelja , 01. Oct, 2023

SPORTSKA DEŠAVANJA

Memorijalni turnir ''Jasenko Softić'': Gosti oduševljeni organizacijom, prijemom i gostoprimstvom

img

Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“, koji je organizovao Odbojkaški klub „Maglaj“, obilježio je protekli vikend u Maglaju. Ovo je bio deseti po redu turnir, a deveti koji se organizuje na pješčanom terenu. Okupio je 25 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji iz Banja Luke, Zenice, Tuzle, Brčkog, Srebrenika, Obudovca, Odžaka, Gradiške i naravno Maglaja. Svi oni su se borili za ukupni nagradni fond od 3.000 KM. Niko od ekipa učesnica nije plaćao kotizaciju, a taj iznos bio je doprinos privrednika iz Maglaja ali i drugih sredina. Sudije na turniru bili su Dragana Repić, međunarodni beach volleyball sudija iz Banja Luke i Amir Karimović, profesor sporta i tejelsnog odboja iz Tuzle. Medalje, novčane nagrade i priznanja uručila su Jasenkova djeca, Merima i Davud.

Izuzetan uspjeh u ženskom dijelu turnira postigle su mlade maglajske odbojkašice Ena Halilović i Amra Mustabašić osvojivši treće mjesto. „Drago mi je što sam učestvovala na turniru jer od jeseni me očekuju fakultetske obaveze, pa mi je i ovo na neki način bio oproštaj od odbojke i mojih saigračica“, rekla nam je Ena. „Odličan meč imale smo sa pobjednicama turnira Šakotić/Vujinić, a zaista smo se Ena i ja potrudile da osvojimo treće mjesto, dale smo svom maksimum. Zadovoljne smo konačnim plasmanom“, dodala je Amra.

Jelena Šakotić i Sonja Vujinić iz Banja Luke, članice ekipe COLOR MEDIA FOJNICA, u Maglaju su se okitile zlatnim medaljama. „Drago mi je da je ove godine sastav ekipa na turniru bio znatno podmlađen, bila je tu samo jedna ekipa sa uslovno 'starijim' igračicama sa kojima se mi često susrećemo iz turnira u turnir. Moram pohvaliti sve učesnice i organizatore, ja sam ovdje ovdje već treću godinu, dva puta sam slavila, a jednom sam bila druga. Posebno mi je drago jer je Sonji i meni ovo treći uzastopni turnir koje smo osvojile. Sreća je neizmjerna“, kazala nam je Jelena nakon dodječe nagrada. „Moram priznati da se ovakva izvrsna organizacija i kvalitetan teren ne sreću baš tako često u našoj zemlji. Meni je ovo drugi turnir u Maglaju i slavila sam oba puta. Sigurno se vidimo i naredne godine“, dodala je Sonja.

U muškom dijelu turnira nastupilo je pet ekipa iz Maglaja, a među njima su bili iskusni odbojkaši Senaid Hamzić i Ermin Mulahasanović. Posebno emotivni su bili kada su se sjetili Jasenka Softića, svog nekadašnjeg klupskog kolege i odbojkaškog sudije. „Bilo je ovo prije svega lijepo druženje, a konkurencija je bila jaka. U Maglaj su došli odbojkaši koji su na rang listi među deset najboljih u Bosni i Hercegovini. Mi nismo imali neka velika očekivanja, želja nam je bila da na ovaj način odamo počast našem Jasenku, prije svega velikom čovjeku“, kazao nam je Ermin. „Učestvujem na turniru svake godine i sretan sam da su se odazvale ekipe iz cijele BiH. Mnogi učesnici su mi rekli da je ovo najlješi teren za odbojku na pijesku u našoj zemlji. Kada su dodjeljivane nagrade najboljim ženskim ekipama i kada sam vidio Jasenkovu djecu, Merimu i Davuda da uručuju nagrade, vjerujte grlo mi se steglo, bilo je vrlo emotivno“, dodao je Senaid.

Nenad Šormaz i Stefan Mirković, članovi ekipe FINE LIFE GROUP Maglaj, bili su najbolji u muškom dijelu turnira i opravdali epitet favorita. „Lijepo je, nakon tri godine, biti ponovno u Maglaju. Organizacija je bolja iz godine u godinu, stvarno smo oduševljeni prije svega prijemom, gostoprimstvom i sigurno je da se vraćamo i iduće godine. Konkurencija je bila jaka, a mi smo se za Maglaj posebno pripremali, trenirali smo svaki dan i srećni smo zbog osvojenog prvog mjesta“, rekao je Nenad.

Moram prije svega da pohvalim domaćina za fenomenalnu organizaciju, ovdje smo najbolje ugošćeni. Bože zdravlja, vraćamo se i naredne godine. Sada nas očekuje turnir u Bijeljini gdje branimo titulu osvojenu priošle godine“, dodao je Stefan.

Zbog svih izrečenih pohvala sretni su i organizatori. „Hvala generalnom pokrovitelju – Općini Maglaj i općinskom načelniku, hvala porodici našeg Jasenka Softića, hvala mojim prijateljima i brojnim sponzorima koji su pomogli da naši gosti odu sretni i zadovoljni iz Maglaja. Turnir je protekao bez i najmanjeg incidenta, čime smo takođe jako zadovoljni“, kazao nam je Irfan Suljaković, predsjednik Uprave OK „Maglaj“ i nastavio.

Najbolji odbojkaši u odbojci na pijesku u BiH došli su na naš turnir, kvalitet je bio na zavidnom nivou a brojni posjetioci mogli su uživati u borbenim mečevima i atraktivnim potezima. Ove godine smo povećali nagradni fond sa 2.000 na 3.000 KM, u obje konkurencije. U proteklom periodu dosta smo uložili u infrastrukturu, teren i prateće sadržaje i vjerujem da smo mnoge iznenadili uslovima. Mislim da smo osvjetlali obraz našem Maglaju“.


N.Br./maglaj.net