Četvrtak , 19. Sep, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Obavještenje o organizovanju javnog uvida i javnih rasprava o Nacrtu Prostornog plana općine Maglaj


img

 

Općinsko vijeće Maglaj  na 39 redovnoj sjednici održanoj dana 08.07.2024. godine donijelo je Zaključak kojim se donosi Nacrt Odluke o usvajanju Prostornog plana općine Maglaj, kao i Zaključak kojim se donosi Nacrt Odluke o provođenju Prostornog plana Općine Maglaj.

Članom 3. navedene Odluke utvrđeno je da se Nacrt Prostornog plana Općine Maglaj upućuje na Javni   uvid u trajanju od 30 dana nakon čega će se održati Javna rasprava na području Općine Maglaj, prema Programu koji će pripremiti Općinski načelnik i Služba za urbanizam, geodetske i imovinsko pravne poslove.

JAVNI UVID u Nacrt Prostornog plana općine Maglaj i Nacrt Odluke o provođenju Prostornog plana općine Maglaj provest će se u periodu od 16.09. ( septembra) do 16.10. ( oktobra) 2024. godine.

Uvid u dokumentaciju Nacrta Prostornog plana može se izvršiti u prostorijama Općine Maglaj kancelarija broj 41, web stranici općine Maglaj, kao i u prostorijama Mjesnih zajednica na području Općine Maglaj.

JAVNE RASPRAVE o Nacrtu Prostornog plana općine Maglaj i  Nacrta  Odluke o provođenju  Prostornog plana Općine Maglaj održat će se na više područja općine Maglaj, pripadajućih Mjesnih zajednica, nakon čega će se održati završna JAVNA RASPRAVA u Sali Općinskog vijeća Maglaj.

Javnim raspravama će biti prisutni predstavnici Nosioca izrade Prostornog plana – Kantonalnog zavoda za urbanizam i prostorno uređenje Zenica kao i predstavnici Nosioca pripreme Općine Maglaj.

O terminu održavanja Javnih rasprava građani će biti obavješteni putem sredstava Javnog informisanja RTV Maglaj, web stranice Općine Maglaj  kao i putem obavještenja koje će se dostaviti predsjednicima mjesnih zajednica na području općine Maglaj.

Pozivaju se građani općine Maglaj da izvrše uvid u navedenu dokumentaciju Nacrta Prostornog plana općine Maglaj, da učestvuju u javnoj raspravi, i dostave primjedbe sugestije i prijedloge na  pisarnicu Općine Maglaj ili u pisanom obliku putem pošte na adresu Općina Maglaj Viteška 4 Maglaj.

Informacije se mogu dobiti na broj: 032 465 825.