Subota , 27. Jul, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Obilježena 31. godišnjica Trećeg korpusa Armije RBIH


img

 

Polaganjem cvijeća na Centralno spomen-obilježje u Parku ljiljana obilježena je 31. godišnjica Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, uputio je čestitke povodom ovog značajnog datuma.

„Maglaj je nažalost bio jedno od najvećih ratišta i imali smo mnogo ranjenih. Međutim, ponosni smo na način kojim smo branili Maglaj i Bosnu i Hercegovinu.  I ja ovom prilikom čestitam 31. godišnjicu Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine“, rekao je Općinski načelnik Maglaj.

Semiz Nalić, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida općine Maglaj, istaknuo je kako žrtva boraca nikada ne smije biti zaboravljena.

„Kao borci Armije Republike Bosne i Hercegovine položili smo svoje živote, dali dijelove svoga tijela, zdravlje i najbolje godine života. Nimalo ne žalimo zbog toga, ali ta žrtva ne smije nikada biti zaboravljena“, istaknuo je Nalić.

Centralni program povodom obilježavanja 31. godišnjice od formiranja Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine bit će održan danas u Tešnju, kojem će prisustvovati i Općinski načelnik Maglaj.