Subota , 05. Oct, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

U Maglaj dopremljeni glasački listići

img

Pred lokalne izbore koji se u Bosni i Hercegovini održavaju u nedjelju, 6.oktobra, i u Maglaju je dopremljen osjetljivi izborni materijal (glasački listići) koje su primili članovi Općinske izborne komisije Maglaj.

"Članovi Općinske izborne komisije Maglaj u subotu će izvršiti dopremu glasačkih listića na biračka mjesta, a preuzimaće ih birački odbori – predsjednik i članovi boračkih odbora. Sva biračka mjesta imaće policijsko osiguranje nakon što se izvrši distribucija izbornog materijala. Za izborni dan, 6.oktobra, sve je spremno, a kompletirani su i sastavi biračkih odbora“, kazala nam je Mubera Havić, članica Općinske izborne komisije Maglaj.

Transport osjetljivog izbornog materijala se obavlja uz policijsku pratnju i u pratnji službenika Centralne izborne komisije BiH. Distribucija osjetljivog izbornog materijala, odnosno glasačkih listića završit će u četvrtak, 03.10.2024. godine.

Pravo glasa na općini Maglaj ima 20.163 birača, a glasaće se na 33 biračka mjesta.
Inače, za lokalne izbore na području općine Maglaj registrovano je 11 političkih subjekata, a na listama je ukupno 210 kandidata i kandidatkinja. Tri su kandidata za načelnika općine – Mirsad Mahmutagić, kandidat SDP, Maid Suljaković, kandidat SDA te Adnan Sirovica, kandidat DF.


N.Br./maglaj.net