Ponedeljak , 01. Jul, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo doniralo vatrogasnu opremu Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Maglaj (FOTO)

img

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo kao društvo koje je odgovorno kako prema svojim klijentima i uposlenicima itekako je društvo koje ima i dugogodišnju praksu odgovornog doprinosa lokalnoj zajednici. Svojom misijom pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, hrabro i nesebično doprinosi lokalnoj zajednici, pokreće, ali se i odaziva mnogim humanitarnim pozivima.

Od svog osnivanja 1998. godine pa sve do danas grade partnerske odnose sa lokalnim zajednicama i izuzetno im je važno da iniciraju projekte, podrže i pomognu, posebice službama kojima je u cilju zaštita života i imovine te javna sigurnost što u konačnici doprinosi većoj sigurnosti i zaštiti zajednice.

Upravo je to bio i razlog da GRAWE PODRŠKU ovog puta upute jednoj takvoj službi, vatrogasnom društvu Maglaj. Danas su uručili novu vatrogasnu opremu, između ostalog veoma korisne vatrogasne aparate, cijevi i naprtnjače za gašenje šumskih požara, kao nastavak njihove dugogodišnje tradicije podrške lokalnim zajednicama I jačanju kapaciteta lokalnih vatrogasnih jedinica.

U GRAWE osiguranju, sigurnost naše zajednice je naš prioritet. Danas smo nastavili niz naše podrške lokalnoj zajednici te donirali opremu vatrogasnoj jedinici Maglaj. Vjerujemo da će nova oprema omogućiti brzu i efikasnu intervenciju u hitnim situacijama, čime štitimo naše zajednice od potencijalnih opasnosti. Ujedno smo u cilju jačanja veza i poslovnih partnerstava, imali čast i zadovoljstvo ugostiti naše lokalne partnere na poslovnoj večeri u predivnom Maglaju. Mi u GRAWE osiguranju vjerujemo u važnost podrške i jačanje lokalnih inicijativa, dok istovremeno vjerujemo u važnost zajedničkog rasta i razvoja s našim lokalnim partnerima.”, istakao je Direktor prodaje GRAWE osiguranja Almir Poljo.

Temeljna odgovornost svakog pojedinca jeste pravovremeno zaštiti svoju imovinu i adekvatno se brinuti o istoj. Svake godine, brojne kuće i domaćinstva postanu žrtve požara, često izazvanih nepažnjom ili nepravilnom upotrebom električnih uređaja. Osiguranje imovine u takvim situacijama postaje osnovna zaštita od finansijskog gubitka. No, iznad toga, osiguranje ima još dublje značenje: ono je izraz brige za zajednicu i solidarnosti sa vatrogascima koji se svakodnevno suočavaju s opasnostima kako bi nas zaštitili.

 

maglaj.net