Subota , 27. Jul, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Veliki uspjeh IOK ''Autoservis Huso'' Maglaj: Sezonu okončali na odličnom 4. mjestu!

img

Odigravanjem susreta XVIII kola Premijer lige Saveza sjedeće odbojke BiH okončana je sezona 2023/2024.godine. Fantastičan uspjeh postigla je ekipa IOK „Autoservis Huso“ osvajanjem četvrtvog mjesta iza sarajevskih ekipa OKI „Fantomi“ i KSO „SPID“ te SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac.

Iz 18 odigranih susreta, maglajska ekipa ima 9 pobjeda i isto toliko poraza te osvojena 24 boda. Isti uspjeh, osvajanje četvrtog mjesta, ekipa je postigla i 2007.godine, ali na kraju ove sezone ipak su osvojili više bodova. IOK „Autosetvis Huso“ posljednjeh pet sezona takmiče se u, kako je mnogi nazivaju, najjačoj ligi sjedeće odbojke u svijetu. „Pored naših standardnih igrača koji su tu od osnivanja kluba, ovom uspjehu pridonijela su i pojačanja, te ozbiljnost, borbenost na terenu i timska igra. Osvajanje četvrtog mjesta vodi nas u Evropu u jedno od ligaških takmičenja sjedeće odbojke. Ali, da li ćemo je i igrati zavisi prije svega od finansijskih sredstava. To ćemo znati kada sagledamo sve naše mogućnosti, jer želje su jedno a realnost je nešto sasvim drugo“, kazao je Elvir Arnautović, sekretar IOK „Autoservis Huso“.

Pored ligaških susreta, ekipa je učestvovala i na tri turnira. Na međunarodnom turniru u Vukovaru, u konkurenciji deset ekipa iz Hrvatske i BiH bili su treći, treće mjesto osvojili su i naturniru „Breza OPEN 2023“, kao i na turniru „MAGLAJ OPEN 2023“ – Sabahudin Borovčević-Baho koji je organizovan u Dana općine Maglaj.

Sastav ekipe u sezoni 2023/2024.

Ekipu IOK „Autoservis Huso“ u ovoj sezoni činili su: Esad Durmišević, Samir Fetić, Elvir Arnautović, Semir Bašić, Nedžad Delić, Kenan Hodžić, Vedran Nikić, Goran Ristić, Aleksandar Janković, Aleksandar Cvijanović, Zajko Delić, Maid Bradarić, Samir Lokmić, Salih Kozlić (prvi dio sezone) te trener Rizah Heralić.

 

N.Br./maglaj.net