Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Mirzet Obralić iz Liješnice donirao i lično dovezao više od 2.000 sadnica paprike u Bosansku Krupu (FOTO)

img

U ranim jutranjim satima, poljoprivredni proizvođač Mirzet Obralić iz Liješnice stigao je u poplavom pogođenu Bosansku Krupu, a poljoprivrednicima ovoga kraja donirao je više od 2.000 pikiranih sadnica paprike. Svoju donaciju već je predao nadležnim u Civilnoj zaštiti Bosanske Krupe.

Ljudi su bili presretni, a i ja sam sretan da sam mogao pomoći koliko-toliko postradalim poljoprivrednicima. Dijelio sam njihovu sudbinu jer sam i sam pretrpio znatne štete u poplavi 2014.godine, ali i nakon niz poplava manjih razmjera. Moje kolege poljoprivrednici sretni i zadovoljni, a i ja se puna srca vraćam u Maglaj“, ispričao nam je Mirzet u telefonskom razgovoru.

Pored novčane pomoći koju je osigurala općina Maglaj za Bihać i Bosansku Krupu, za poplavaljena područja Bosnaske Krajine već je upućena pomoć koju su osigurali

Crveni križ, Civilna zaštita općine Maglaj, privrednici i građani Maglaja a koja se sastojala od isušivača, agregata, pumpi, radnih cipele, čizmama, lopata, maski, kabanica te ostalih neophodnih sredstva. Značajna pomoć postradalom starnovništvu upućena je i iz RO „Merhamet“ Maglaj. Medžlis IZ Maglaj u petak je organizovao i sergiju za poplavljena područja Bosanske Krajine. Brojni građani Maglaja koji nisu zaboravili 2014.godinu i pomoć koja im je stigla iz Krajine, samoinicijativno su posjetili poplavljena područja u općinama Bihać, Bosanska Krupa i Bosanska Otoka a za građane su osigurani paketi sa hranom, pićem i sredstvima za čišćenje i dezinfekciju, kao i zaštitne maske, gumene čizme i zaštitne cipele.

 

N.Br./maglaj.net